SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Mustafa Levent Bilgen

QHA - Kırım Haber Ajansı - Mustafa Levent Bilgen haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mustafa Levent Bilgen haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğine Fatma Ceren Yazgan atandı Haber

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğine Fatma Ceren Yazgan atandı

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bazı büyükelçilerin yeni büyükelçilik ve daimî temsilcilik görevlerini tebliğ etti. Anadolu Ajansının diplomatik kaynaklarına atıfta bulunarak servis ettiği habere göre, Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliği görevine Lahey Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan’ın atandığını açıkladı. İZLANDA'YA İLK BÜYÜKELÇİ GÖREVLENDİRMESİ YAPILDI Türkiye’nin hâlihazırdaki Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen’in ise Reyjkavik Büyükelçiliğine atandığı bildirildi. Ayrıca, Bujumbura Büyükelçiliğine Teftiş Kurulu Üyesi Büyükelçi Haydar Kerem Divanlıoğlu, Cibuti Büyükelçiliğine Dış Politika Danışma Kurulu Üyesi Büyükelçi Hüseyin Özdemir, Doha Büyükelçiliğine Amman Büyükelçisi Yakup Caymazoğlu, Lahey Büyükelçiliğine BM Cenevre Ofisi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimî Temsilcisi Burak Akçapar, Gaboron Büyükelçiliğine AGİT, Silahların Kontrolü ve Silahsızlanma Genel Müdür Yardımcısı Elçi Vesime Ela Beşkardeş Karagöl, Hartum Büyükelçiliğine Banjul Büyükelçisi Fahri Türker Oba, Banjul Büyükelçiliğine Diplomasi Akademisi Genel Müdür Yardımcısı Elçi Özgür Gökmen, Helsinki Büyükelçiliğine Manama Büyükelçisi Ayşe Hilal Sayan Koytak görevlendirildi. Buna göre, Tahran Büyükelçiliğine TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanı Büyükelçi Ahmet Aydın Doğan, Muskat Büyükelçiliğine İkili İlişkiler (İran) Genel Müdür Yardımcısı Elçi Hüseyin Ergani, Amman Büyükelçiliğine İkili İlişkiler (Orta Doğu) Genel Müdür Yardımcısı Elçi Hakan Karaçay, Mogadişu Büyükelçiliğine Maputo Büyükelçisi Ferhat Alkan, Aşkabat Büyükelçiliğine Orta Asya Ülkelerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Elçi Şener Cebeci, Kuveyt Büyükelçiliğine Doğu Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Elçi Can Oğuz, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimî Temsilciliğine Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Ayşe Sözen Usluer, Üsküp Büyükelçiliğine Mogadişu Büyükelçisi Alper Aktaş'ın görevlendirilmesine karar verildi. Yeni görevleri tebliğ edilen isimler ve görev yerleri şu şekilde sıralandı: Kinşasa Büyükelçiliğine Batı Afrika Genel Müdür Yardımcısı Elçi Senem Güzel, Kişinev Büyükelçiliğine İkili İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Elçi Nazmiye Başaran, Avrupa Konseyi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimî Temsilciliğine Dış Politika Plan ve Eşgüdüm Genel Müdürü Elçi Raziye Bilge Koçyiğit, Manama Büyükelçiliğine Cumhurbaşkanı Danışmanı Dr. Necati Sancaktutan, Manila Büyükelçiliğine Dış Politika Danışma Kurulu Üyesi Büyükelçi Kaan Esener, Maputo Büyükelçiliğine Kamu Diplomasisi ve Stratejik İletişim Genel Müdür Yardımcısı Elçi Ayça Oşafoğlu İnam, Nairobi Büyükelçiliğine Uluslararası Kuruluşlar Genel Müdür Yardımcısı Elçi Selin Özaydın, Seul Büyükelçiliğine Hartum Büyükelçisi Fatih Yıldız, Tallin Büyükelçiliğine Antalya Diplomasi Forumu Eş-Koordinatörü Büyükelçi Havva Yonca Gündüz Özçeri, Windhoek Büyükelçiliğine BM Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği Daimî Temsilci Yardımcısı Elçi Fikriye Aslı Güven.

Kıyiv’e kritik ziyaret: Dışişleri Bakan Yardımcısı Ekinci, Kırımoğlu ve Çubarov ile görüştü Haber

Kıyiv’e kritik ziyaret: Dışişleri Bakan Yardımcısı Ekinci, Kırımoğlu ve Çubarov ile görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Berris Ekinci, Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’deki temasları çerçevesinde Kırım Tatar halkının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Millî Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov ile görüştü. Toplantıda, işgal altındaki Kırım’da artan baskılar ve siyasi tutsakların durumu ele alındı. Türkiye, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve Kırım Tatar halkının haklarına olan desteğini Kıyiv’de gerçekleştirilen üst düzey bir ziyaretle bir kez daha teyit etti. Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Berris Ekinci başkanlığındaki Türk heyeti 14 Mayıs 2026 tarihinde, KTMM'nin Kıyiv ofisini ziyaret etti. Kırım Tatar halkının millî lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve KTMM Başkanı Refat Çubarov’un yanı sıra KTMM Üyeleri Eskender Bariyev, Riza Şevkiyev, Gülnara Bekirova, Kırım Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Müftü Ayder Rüstemov, Ukrayna'nın Arap ve Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Snaver Seythalil ve Kırım Millî Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov da görüşmede yer aldı. Berris Ekinci'ye Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen eşlik etti. Görüşmede; işgal altındaki Kırım'da halka yönelik süregelen sistematik baskılar ve hak ihlalleri ile Rus cezaevlerinde tutulan siyasi mahkumların can güvenliği konusu öncelikli olarak ele alındı. Bu kapsamda, siyasi tutsakların serbest bırakılması noktasında Türkiye’nin sağlayabileceği stratejik destekler masaya yatırıldı. Dünya Kırım Tatar Kongresi'nin (DQTK) bu yıl Türkiye’de düzenlenmesi ve KTMM’nin uluslararası kuruluşlarla olan etkileşiminde Türkiye’nin sunabileceği destek olanakları değerlendirildi. Ayrıca Kırım Tatar halkının kimliğini koruma mücadelesi ve Türkiye’nin bu süreçteki destekleyici rolü görüşüldü. "ERDOĞAN DIŞINDA SİYASİ TUSAKLAR KONUSUNU PUTİN'LE KONUŞACAK KİMSE YOK" Görüşme ile ilgili Kırım Haber Ajansına (QHA) açıklama yapan Çubarov, “Kırım'la ilgili en can yakıcı konuları; yani siyasi tutsakları, onların kaderini ve insan haklarının durumunu konuştuk. Görünen o ki, Türkiye ve Türk siyasetçileri, özellikle de Türkiye lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan dışında, Rusya diktatörü Putin'in gözlerinin içine bakarak bu konuyu doğrudan ve açıkça konuşabilecek kimse kalmadı.” ifadelerini kullandı. Çubarov ayrıca şunları kaydetti: Bu savaşın Ukrayna'nın zaferiyle sonuçlanacağını da konuştuk. Bu vizyon doğrultusunda, Türkiye tarafından Ukrayna'da geniş çaplı işgal saldırısı öncesinde başlatılan projelerin devam ettirilmesi büyük önem taşıyor. Eğitim, aydınlanma ve kültür projelerinden bahsediyoruz. Kırım'ın işgalden kurtarılmasıyla birlikte, Ukrayna'ya Kırım'ı yeniden entegre etme sürecine destek olacak daha kapsamlı çalışmalara hazır olmalıyız.

TİKA’dan Odesa’da su projesi: 5 bin kişi temiz suya kavuşuyor Haber

TİKA’dan Odesa’da su projesi: 5 bin kişi temiz suya kavuşuyor

Ukrayna’nın güneyindeki Odesa bölgesinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Ukrayna Gagauz Dernekleri Birliği ve Kubey Köy Meclisi iş birliğiyle yürütülen içme suyu projesi meyvelerini veriyor. Bölgenin en temel ihtiyaçlarından biri olan kaliteli içme suyu erişimi, Türkiye’nin desteğiyle kurulan teknolojik altyapı sayesinde güvence altına alınıyor. BÜYÜKELÇİ BİLGEN’DEN YERİNDE İNCELEME Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen ile TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Yahya Kemal Tunca, Bolgrad ilçesine gerçekleştirdikleri çalışma ziyareti kapsamında Kubey’deki su arıtma tesisini ziyaret etti. Yetkililer, bu ziyaretin projenin bölge için stratejik önemini ve Ukrayna-Türkiye arasındaki güçlü dayanışmayı simgelediğini ifade etti. KESİNTİSİZ VE ÜCRETSİZ İÇME SUYU Kubey köyündeki Ruseva Caddesi üzerinde kurulan yeni sistem, saatte 1 metreküp (1000 litre) suyu en üst standartlarda arıtma kapasitesine sahip. Başta 5 binden fazla Kubey sakini olmak üzere, çevre yerleşim yerlerindeki vatandaşlar da bu hizmetten yararlanabilecek. Bölge halkının arıtılmış suyu kolayca alabilmesi için özel bir "sosyal su çeşmesi" (büvet) oluşturuldu. Tesis, 2 metreküplük yedek su deposu ve teknik donanımı sayesinde elektrik kesintilerinden etkilenmeden otonom olarak çalışmaya devam edebilecek. YAŞAM KALİTESİNE STRATEJİK DESTEK Proje koordinatörleri, temiz suya erişimin temel bir insan hakkı olduğunu belirterek, "Bu girişimin hayata geçirilmesi, bölge sakinlerinin yaşam kalitesini artırmak ve temel ihtiyaçlarını karşılamak adına atılmış büyük bir adımdır." değerlendirmesinde bulundu. Hazırlık çalışmalarının son aşamaya geldiği tesiste, gelecek birkaç gün içinde su dağıtımının başlaması bekleniyor.

Kırım Tatarları ve Türkiye arasında birlik sofrası Haber

Kırım Tatarları ve Türkiye arasında birlik sofrası

Kırım Cephesi girişimi, Ramazan ayı vesilesiyle Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Kırım Milli Varlık Vakfı ile birlikte Türk diplomatlar ve iş dünyası temsilcilerinin katıldığı bir "Birlik İftarı" düzenledi. İftar sofrasında, Ukrayna’ya verilen destek ve Kırım Tatar halkıyla dayanışma mesajları ön plana çıktı. Kırım Cephesi girişimi tarafından bugün yapılan açıklamada, KTMM ve Kırım Milli Varlık Vakfı iş birliğiyle düzenledikleri iftar programına Türkiye’nin Ukrayna nezdindeki resmi temsilcileri ve Türk yatırımcıların geniş katılım gösterdiği bildirildi. Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen başkanlığındaki Büyükelçilik heyetinin onur konuğu olduğu akşamda; Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Ukrayna Koordinatörü Yahya Kemal Tunca, TUİD (Türk Ukrayna İşadamları Derneği) Başkanı Burak Pehlivan ve TUSİB (Türkiye Ukrayna Sanayici ve İşadamları Birliği) Başkanı Mehmet Aycan Yılmaz gibi önemli isimler yer aldı. Gecede yapılan konuşmalarda iftarın sadece bir akşam yemeği değil, aynı zamanda dostluk, karşılıklı destek ve ortak değerler etrafında kenetlenme simgesi olduğu vurgulandı. Kırım Cephesi yetkilileri, Türkiye'nin Ukrayna’ya ve Kırım Tatar halkına sağladığı kesintisiz yardımların önemine dikkat çekerek şu mesajı paylaştı: Bu akşam dostluk ve birliğimizin bir sembolü oldu. Ortak değerlerimizi, Ukrayna’ya ve Kırım Tatar halkına yapılan yardımları konuştuk. İftar, birliğimizin gücünü hatırlatmak, samimi bir diyalog kurmak ve ortaklığımızı pekiştirmek için eşsiz bir fırsattır. Program boyunca Türk kurumlarının bölgedeki insani yardım faaliyetleri ve Kırım Tatar halkının geleceğine yönelik projeleri de ele alındı.

Ukrayna ve Türkiye, kültürel mirasın korunması için iş birliğini güçlendiriyor Haber

Ukrayna ve Türkiye, kültürel mirasın korunması için iş birliğini güçlendiriyor

Ukrayna’nın İnsani Politikadan Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Kültür Bakanı Tetyana Berejna, Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasında kültürel mirasın korunması ve yeniden inşası alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı. Ukrayna Kültür Bakanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede Bakan Berejna, Türkiye’nin uzun süredir sağladığı desteğe teşekkür etti. Ukrayna kültürünün karşı karşıya olduğu büyük yıkıma dikkat çeken Berejna şu ifadeleri kullandı: Rusya’nın saldırıları sonucunda bin 612 kültürel miras anıtı ve 2 bin 427 kültürel altyapı tesisi zarar gördü. Bu kayıpların telafisi uluslararası desteğe ihtiyaç duyuyor; bu nedenle ortak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’nin Ukrayna ile derin tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğunu belirten Büyükelçi Bilgen ise Ankara’nın bu alanda daha fazla iş birliğine hazır olduğunu ifade etti. Görüşmede ayrıca Kültürel Dayanıklılık İttifakı’nın öncelikleri, Ukrayna Kültürel Miras Fonu’nun kurulması ve “Equipment for Culture” (Kültür Ekipmanları) girişimi ele alındı. Türkiye, bu programlara ortak projelerle katılmaya davet edildi. Taraflar, iki ülke arasındaki müzeler, bilimsel kurumlar ve sanat kuruluşları arasında iş birliğinin genişletilmesi ve kültür uzmanları arasında mesleki değişimin desteklenmesi konusunda mutabık kaldı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.