SON DAKİKA
Hava Durumu

#Rüşvet

QHA - Kırım Haber Ajansı - Rüşvet haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Rüşvet haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bir ÇKP yetkilisi zimmetine ne kadar para geçirebilir? Haber

Bir ÇKP yetkilisi zimmetine ne kadar para geçirebilir?

Çin’de yolsuzluk ve zimmete geçirme vakalarına bir yenisi daha eklendi. Son dönemdeki en büyük skandallardan biri, Çin'in önde gelen enerji şirketi PetroChina Yönetim Kurulu Başkanı Wang Yilin'in zimmetine geçirdiği yüksek meblağlarla gündeme geldi. Wang Yilin’in evine yapılan baskın sırasında, toplamda 900 milyar yuan (yaklaşık 126 milyar dolar) nakit para ve değerli eşya bulundu. PARALARIN TAŞINMASI İÇİN 10 KAMYON ÇALIŞTI Çin'in Disiplin Denetim Komitesi (CCDI) tarafından geçen hafta gerçekleştirilen operasyonun ardından basına yansıyan görüntülerde, Wang Yilin'in evinin bodrumunda bulunan değerli eşyaların ve nakit paranın taşınması için bir hafta boyunca 10 kamyonun kullanıldığı ortaya çıktı. Bu durum, yolsuzlukla mücadele çabalarını sorgulayan birçok kişi tarafından büyük bir skandal olarak değerlendiriliyor. ÇİN'DEKİ RÜŞVET VAKALARI VE İDAM  Çin'de rüşvet ve zimmete geçirme olayları, uzun yıllardır ülkenin ekonomik ve siyasi yapısını derinden etkiliyor. Wang Yilin’in yanı sıra, eski Çin Komünist Partisi (ÇKP) yetkililerinden Bo Xilai ve Zhou Yongkang gibi isimler de büyük çapta rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelmişti. Bo Xilai, 2013 yılında rüşvet ve yolsuzluk suçlarından ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken; Zhou Yongkang, 2014 yılında yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alınmış ve hapis cezasına mahkum edilmişti. Öte yandan Çin'in devlete ait en büyük varlık yönetim şirketlerinden biri olan Çin Huarong Uluslararası Holding Limitedin eski CEO'su Bai Tianhui'nin "son derece büyük miktarda" rüşvet alma suçlamasıyla çıkarıldığı ilk mahkemede idam cezasına çarptırıldığı bildirilmişti. PetroChina skandalı, Çin’deki yolsuzlukla mücadele çabalarının ne kadar karmaşık ve derin olduğunu da gösteriyor. Bu tür olayların, yalnızca Çin devletinin üst kademelerindeki yetkililerle sınırlı kalmayıp, tüm ülke genelinde büyük etkilere yol açtığı açıkça görülüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı İnsan Kaynakları Şefi rüşvet iddiasıyla gözaltına alındı Haber

Rusya Savunma Bakanlığı İnsan Kaynakları Şefi rüşvet iddiasıyla gözaltına alındı

Rusya Soruşturma Komitesi,  14 Mayıs’ta Savunma Bakanlığı İnsan Kaynakları bölümünün başındaki Yuri Kuznetsov'un “rüşvet” iddiasıyla gözaltına alındığını bildirdi. Kuznetsov’un özellikle büyük miktarda rüşvet aldığından şüphelenildiği kaydedildi. Rusya Soruşturma Komitesi, açıklamasında, "Soruşturmaya göre, 2021-2023 yıllarında, Rus Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmayı 8'inci Müdürlüğü'nün başındaki Kuznetsov, lehlerine belirli eylemlerde bulunmak için ticari yapıların temsilcilerinden rüşvet almıştı." ifadelerine yer verdi. SAVUNMA BAKANLIĞI'NDA RÜŞVET KRİZİ  Rusya'nın Savunma Bakanı Yardımcısı Timur Ivanov ve beş kişi 23 Nisan tarihinde rüşvet suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. PUTİN 12 YILLIK SAVUNMA BAKANINI GÖREVDEN ALDI Sovyetler Birliği'nin istihbarat ve gizli servisi KGB'nin eski ajanı olan ve Rusya'da 2000 yılından bu yana iktidarda bulunan Vladimir Putin, 17 Mart 2024’te yapılan düzmece seçimler sonrasındaki yeni döneminde oluşturacağı kabinesini açıklamıştı. Putin, 12 yıldır Savunma Bakanlığı görevini yürüten Sergey Şoygu'nun yerine, 2020 yılından bu yana Başbakan Birinci Yardımcısı olan ekonomist Andrey Belousov'u göreve getirecek. ŞOYGU İŞGAL GİRİŞİMİNİ BİZZAT YÖNETİYORDU Şoygu, Rusya'nın 2015 yılında DEAŞ terör örgütü ile mücadele etmesi gerekçesiyle Suriye’ye müdahalesini sağlamış ve ordunun Suriye’deki tüm operasyonları yönetmişti. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olarak 24 Şubat 2022’de başlattığı ve tüm şiddetiyle devam eden topyekûn saldırılar ve işgal girişiminde Rusya Silahlı Kuvvetlerini bizzat yöneten Şoygu, cephe hattındaki durum ile ilgili olarak, Rus yönetimine karşı ayaklanan ve sonra içinde bulunduğu uçağın düşmesiyle ölen paralı savaşçı grubu Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti. Rusya’da daha önce Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ve Kremlin Ekonomi Danışmanlığı görevlerini yürüten Andrey Belusov ise 2020’den bu yana Başbakan Birinci Yardımcısı olarak ekonomi ve uluslararası ticaret gibi konulardaki gelişmelerden sorumluydu.

Rüşvet skandalına karışan Rus komutana ödül gibi ceza: Rütbesi kaldı sadece para cezası kesildi! Haber

Rüşvet skandalına karışan Rus komutana ödül gibi ceza: Rütbesi kaldı sadece para cezası kesildi!

Rusya'da üst düzey askeri komuta kademesi, rüşvet skandalıyla çalkalandı. Rusya propaganda basını, Rus Hava Kuvvetlerine bağlı 4. Hava Savunma Tümeni eski komutanı Dmitri Belyatski'nin gündemdeki bir rüşvet skandalına adının karıştığını açıkladı. Eski Rus komutana, bu kapsamda iki buçuk milyon ruble para cezası verildi. Ancak Rus yargısı, Belyatski’ye sadece para cezası vermekle yetindi. Belyatski, herhangi bir hapis cezası almazken; Tümgeneral rütbesini ve kendisine verilen çok sayıda ödülü de korudu. Ayrıca, orduya geri dönebilme ihtimalinin de olduğu kaydedildi. Rusya'da resmi olarak Dmitri Belyatski'nin davasıyla ilgili hiçbir bilgi açıklanmadı. Kaynakların Rus propaganda basınına verdiği bilgiye göre, 235. Garnizon Askeri Mahkemesi Belyatski’nin ceza davasını adli soruşturma yapmadan özel bir şekilde değerlendirdi. İKİ GENERAL RÜŞVET SKANDALINA KARIŞTI! 2023 yılının eylül ayında, Rusya Hava Kuvvetlerinden iki general, yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı. Bunlardan birisi olan Tümgeneral Konstantin Ogienko, şehrin doğrudan savunmasından sorumlu olan 1. Özel Hava ve Füze Savunma Ordusu'nun komutanıydı ve ikincisi de Dmitry Belyatski'ydi. Belyatski, ordunun hava savunma bölümünü komuta ediyordu. Habere göre; iddianamede generallerin 30 milyon ruble rüşvet almayı kabul ettiği ancak yalnızca yarım milyon ruble alabildikleri belirtiliyor.

Rusya'dan Avrupalı siyasetçilere propaganda için rüşvet! Haber

Rusya'dan Avrupalı siyasetçilere propaganda için rüşvet!

İşgalci Rusya'nın, Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımaları ve yaptırımları kaldırmaları için Avrupalı siyasetçilere rüşvet verdiği öne sürüldü. Avrupalı milletvekillerine, ülkelerinin parlamentolarında Rusya yanlısı kararların sunulması için en az 20 bin avro ödeme yapıldığı öğrenildi. Ortaya çıkan bu olay, Putin Rusyası'nın Türkiye ve dünyadaki Rus propagandacıları, nasıl "etki ajanı" haline getirdiğini gözler önüne serdi. Önemli hikayeler (Vajnıye İstorii), Eesti Ekspress, OCCRP, IRPI ve Profil araştırmacıları isimli bağımısz araştırma şirketlerinin ortak çalıştığı araştırmada, Rusya'nın kirli yüzü ortaya çıktı. Araştırmanın sonuçlarına göre; işgalci Rusya, Kırım'ın yasa dışı ilhakının tanınması ve yaptırımların kaldırılması için Avrupalı siyasetçilere on binlerce avroluk rüşvet verdi. RUS PROPAGANDASI İÇİN ÖDEME YAPILDI Araştırmacılar, Avrupalı ​​politikacılarla çalışmayı koordine eden Rusya Devlet Duması İdaresi çalışanı Sargis Mirzahanyan'ın posta kutusundan sızan yazışmaları inceledi. Mirzahanyan’ın Ukrayna ve Rus medyasında propaganda haberlerin çıkması ile ilgilendiği, Rus propagandasını yaymaları için bloggerlara para ödediği, Rus yanlısı mitingler organize ettiği ve aynı anda birkaç Avrupa ülkesindeki politikacılarla ilişkiler kurduğu bildirildi. "EYLEM PLANI" GELİŞTİRİLDİ Mirzahanyan, özellikle Avrupa ülkelerinin parlamentolarında Rusya yanlısı gündemi desteklemek için Avrupalı politikacılar ile yakın ilişkileri kuruyordu. Nisan 2016’da İtalya’nın Veneto, Liguria ve Lombardiya bölgelerinde “Kırım’ı Rusya’nın bir parçası olarak tanıma ve yaptırımları iptal etme” çağrısını içeren kararlar kabul edildi. Mirzahanyan, Haziran 2016’da yazdığı bir mektupta; benzer bir karar tasarısının İtalya Parlamentosuna sunulacağını bildirdi. Mektupta belirtilen “eylem planına” göre karar tasarısının hazırlanması için 20 bin avro, karar tasarısının parlamentoya sunulması için 20 bin avro ve kabul edilmesi durumunda ise 15 bin avro ödeme yapılması öngörülüyor. Mektup yazıldıktan birkaç gün sonra İtalya Parlamentosuna ilgili karar tasarısı sunuldu. Ancak, 27 Haziran’da İtalya Parlamentosu söz konusu karar tasarısını reddetti. Aynı mektupta benzer karar tasarısının, Avusturya Parlamentosuna sunulması için 20 bin avro ve kabul edilmesi durumunda 15 bin avro ödeme yapılması öngörülüyordu. Kara tasarısını hazırlayan kişinin Avusturya Özgürlük Partisi Milletvekili Johannes Hübner olduğu belirtiliyordu. Haziran 2016’da Hübner, söz konusu tasarıyı parlamentoya sundu ancak belge oy çoğunluğuyla reddedildi. Araştırmacılar, Marzahanyan’ın yazışmaları arasında Letonya, Yunanistan ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) için hazırlanan benzer "eylem planlarını" buldu. 20 BİN MEKTUP SIZDIRILDI Ukraynalı hackerların internette paylaştığı Sargis Mirzahanyan'a ait yazışmalar, 2007 ile 2017 yılları arasındaki 10 yıllık dönemi kapsıyor ve yaklaşık 20 bin mektup içeriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.