SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Sözde Seçi̇mler

QHA - Kırım Haber Ajansı - Sözde Seçi̇mler haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sözde Seçi̇mler haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ukrayna: Rusya’nın işgal altındaki topraklarda düzenlediği “seçimler” yok hükmünde Haber

Ukrayna: Rusya’nın işgal altındaki topraklarda düzenlediği “seçimler” yok hükmünde

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın işgal altındaki Ukrayna topraklarında düzenlediği sözde seçimlerin yasa dışı olduğunu ve sonuçlarının geçersiz sayıldığını açıkladı. Bakanlık tarafından bugün yayımlanan açıklamada, “Rusya’nın işgal altındaki Ukrayna topraklarında düzenlediği sözde seçimler yasa dışıdır, sonuçları ise yok hükmündedir. Bu sahte seçimler sonucunda ‘seçilmiş’ görünen kişilerin herhangi bir hukuki yetkisi olmayacaktır.” denildi. Açıklamada, geçici olarak işgal altındaki topraklarda kurulan, seçilen veya atanan tüm organların ve yetkililerin Ukrayna yasalarına göre yasa dışı sayıldığı ifade edildi. Bakanlık, bu yasa dışı seçimlerin organizasyonunda ve yürütülmesinde rol alan kişilerin Ukrayna yasaları ve uluslararası hukuk çerçevesinde sorumlu tutulacağını, ayrıca mevcut ve gelecekteki yaptırımlara tâbi olacaklarını belirterek, "Çalınan topraklarda sahte seçimlerin yapılması Rusya'nın işgali meşrulaştırmasına yardımcı olmayacak; çaldığı her şeyi iade etmesi gerekecek." şeklinde kaydedildi. Ayrıca Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, müttefikleri ve ortaklarının bu sahte seçimlerin sonuçlarını tanımayacağına, işgalci yetkililerle temas kurmayacağına ve Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgalini tanımama politikasına aykırı hiçbir eylemde bulunmayacağına olan inancını dile getirdi. AKYAR'DA SÖZDE SEÇİMLER Rus işgali altındaki Kırım’ın Akyar (Sivastopol) kentinin Kremlin kontrolündeki sözde yönetimi için, 12-14 Eylül 2024 tarihinde sözde vali seçimi düzenledi. Rusya Merkezi Seçim Komisyonu Başkanı Ella Pamfilova bu sabah yaptığı açıklamada, mevcut sözde vali Mihail Razvojayev’in, oyların yüzde 81,72'sini alarak “seçimleri kazandığını” duyurdu.

Akyar'da sözde seçimler: Razvozayev yeniden "kazandı" Haber

Akyar'da sözde seçimler: Razvozayev yeniden "kazandı"

Rus işgali altındaki Kırım’ın Akyar (Sivastopol) kentinin Kremlin kontrolündeki sözde yönetimi için, 12-14 Eylül 2024 tarihinde sözde vali seçimi düzenledi. Rusya Merkezi Seçim Komisyonu Başkanı Ella Pamfilova bu sabah yaptığı açıklamada, mevcut sözde vali Mihail Razvojayev’in, oyların yüzde 81,72'sini alarak “seçimleri kazandığını” duyurdu. “SONUÇ ÖNCEDEN BELLİYDİ” Ukrayna Millî Direniş Merkezi, Razvojayev'in "zaferinin" beklenen bir sonuç olduğunu belirtti. Merkezin açıklamasında, üç gün süren "seçimlerin" Rusya için geleneksel olduğu gibi rekabetsiz ve katılımın düşük olduğu bir ortamda gerçekleştiği vurgulandı. Direniş Merkezi, "Önceden de belirttiğimiz gibi sözde Vali Razvojayev için yüzde 80'den fazla oy hazırlandı." ifadelerini kullandı. ONBİNLERCE KİŞİ BOYKOT ETTİ Rus işgali altındaki Kırım başta olmak üzere Ukrayna’nın işgal altındaki topraklarında faaliyet yürüten Sarı Kurdele direniş hareketi aktivistleri, 12 Eylül'de sözde seçimleri boykot edenlerin sayısını kaydeden "Sevasİgnor" (Sivastopol'u görmezden gel) adında özel bir internet sitesi sayacı başlattı. Halkın protestosunu ölçmek amacıyla başlatılan bu girişime göre, 15 Eylül itibarıyla Akyar'da yaklaşık 52 bin kişi sözde seçimleri boykot etti. ULUSLARARASI TOPLUM SÖZDE SEÇİMLERİ TANIMIYOR Bu, 2014'teki işgalden bu yana Akyar'da yapılan üçüncü sözde vali seçimi oldu. Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Ukrayna da dahil olmak üzere uluslararası toplum, Rusya'nın işgal altına aldığı Ukrayna topraklarında düzenlediği hiçbir seçimin sonuçlarını tanımıyor. Bu seçimlerin, uluslararası hukuk norm ve ilkelerinin açık bir ihlali olduğu vurgulanıyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.