SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Türk Ocakları Genel Başkanı

QHA - Kırım Haber Ajansı - Türk Ocakları Genel Başkanı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Türk Ocakları Genel Başkanı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Türk Ocakları Genel Başkanı Öz: Kırım'dan Doğu Türkistan'a sıkıntılarımız var ama Türk dünyasının gücünü de gördük Haber

Türk Ocakları Genel Başkanı Öz: Kırım'dan Doğu Türkistan'a sıkıntılarımız var ama Türk dünyasının gücünü de gördük

Mustafa KOÇYEGİT QHA Ankara Umay Ana Türk Dünyası Kadınlar Birliği tarafından tertip edilen Türk Dünyasının Umay Anaları Ödül Töreni, Ankara’da Turan sevdalılarını bir araya getirdi. Türk dünyasına hizmetleri dolayısıyla Türk kadınlarının ödüllendirildiği programa katılan Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, geceyi Kırım Haber Ajansına (QHA) değerlendirdi. Türk dünyasının birliği açısından bu tip organizasyonların önemli olduğunu vurgulayan Öz, gecede Kırım’ın derdinin Emel Kırım Vakfı Başkan Vekili Nurten Camcı Bay tarafından dile getirilmesinin çok anlamlı olduğunu kaydetti. Umay Ana Türk Dünyası Kadınlar Birliği tarafından tertip edilen Türk Dünyasının Umay Anaları Ödül Töreni, Ankara’da Turan sevdalılarını bir araya getirdi. Türk dünyasına hizmetleri dolayısıyla Türk kadınlarının ödüllendirildiği geceye katılan Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr.… pic.twitter.com/HCtvwkwCFw — QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) May 10, 2025 ÖZ: TÜRK BİRLİĞİNE MÜZİĞİYLE, SANATIYLA, İLMİYLE, İRFANIYLA, SOSYAL FAALİYETLERİYLE DESTEK VEREN KADINLARIMIZ VAR Umay Ana Türk Dünyası Kadınlar Birliğine organizasyon dolayısıyla tebriklerini sunan Prof. Dr. Mehmet Öz, "Türk kadını tarih boyunca Türk milletinin ana omurgasını oluşturan en temel unsurlardan birisi." ifadelerini kullandı. Gecede verilen ödüllerin Türkiye ile sınırlı olmadığını ve Kırım'dan, Kıbrıs'tan, Türkistan coğrafyasından,Azerbaycan'dan gelmiş, yetişmiş, bir kısmı hala oralarda görev yapan, bir kısmı Türkiye'de yaşayan kadınların ödül aldığını vurguladı. Bu durumun çok anlamlı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Öz, "Bence Türk dünyasının birliği açısından farklı alanlarda çalışan sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları bu tür organizasyonlar çok anlamlı. Bu birliğe müziğiyle, sanatıyla, ilmiyle, irfanıyla veyahut sosyal faaliyetleriyle destek veren çok çeşitli kadınlarımız var. Bunların hepsi çok anlamlı. O bakımdan ben bu akşamı Türk birliğine giden yolda, Türk dünyasının mazlum coğrafyalarının sıkıntılar yaşadığı bir dönemde çok anlamlı buldum." şeklinde konuştu. Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, gecede aldığı ödülü Kırım Tatar siyasi tutsakların anneleri ve eşlerine ithaf eden Emel Kırım Vakfı Başkan Vekili Nurten Camcı Bay’ın Kırım'da yaşananları dile getirmesine ayrı bir parantez açtı. Ayrıca Doğu Türkistan ve Türkmeneli'nde yaşananların anlatılmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Öz, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: Evet, Kırım'dan Doğu Türkistan'a sıkıntılarımız var ama Türk dünyasının gücünü de gördük. O bakımdan geceyi çok anlamlı buldum. Ben bütün ödül alan kadınlarımızı kutluyorum. İnşallah daha güzel faaliyetlere hep birlikte imza atarız diye düşünüyorum. 

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.