SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yaşamak İstiyorum

QHA - Kırım Haber Ajansı - Yaşamak İstiyorum haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yaşamak İstiyorum haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Rusya, Türkistanlı göçmenleri ölüme sürüklüyor! Haber

Rusya, Türkistanlı göçmenleri ölüme sürüklüyor!

Ukrayna’nın işgaline katılmak istemeyen Rusya askerlerinin güvenli bir şekilde teslim alınması süreci Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Ukrayna Savunma İstihbarat Dairesi tarafından “Yaşamak İstiyorum” projesi kapsamında yürütülüyor. 12 BİN 666 TÜRKİSTANLI PARALI ASKER YAPILMIŞ Ukraynalı bağımsız gazeteci Grigory Pyrlik'in proje kapsamında elde edilen verilere dayandırdığı haberine göre, Rusya’da bulunan ve çeşitli gerekçelerle silahaltına alınarak cepheye gönderilen 12 bin 666 Türkistanlı bulunuyor. Paylaşılan bilgilere göre bu kişilerin 4 bin 853’ü Özbekistan, 3 bin 407’ü Tacikistan, 2 bin 389’ü Kazakistan, 1 bin 439’ü Kırgızistan ve 578’ü Türkmenistan vatandaşlığına sahip. "TOP YEMİ SALDIRISI" Ukrayna yetkililerin zaman zaman yaptıkları açıklamalara göre Rusya, yabancı paralı askerleri “top yemi saldırısı” olarak adlandırılan, kayıplarının önemsenmediği saldırılarda kullanmak amacıyla ön cepheye gönderiyor. Araştırmaya göre göçmenler, Rus ordusuyla sözleşme imzalamak ve paralı askere dönüştürülmek için baskı görüyor. Rusya’nın bu uygulamasıyla Türkistan’daki ülkelerin egemenliğini açıkça ihlal ettiği yorumları yapılırken, ilgili ülkeler için de millî güvenlik sorunu teşkil ettiği belirtiliyor. Uzmanlar tarafından cepheden sağ dönebilen kişilerin, radikalleşebilme, askeri deneyimin sivil alana taşınması ve yerel istikrarsızlaşma riskini doğurduğu ifade ediliyor.

Rusya, Türkistan coğrafyasından gelen vatandaşları savaşta yem olarak kullanıyor! Haber

Rusya, Türkistan coğrafyasından gelen vatandaşları savaşta yem olarak kullanıyor!

Ukrayna'daki sivil ve kritik altyapı tesisi hedefli saldırganlığını sürdüren işgalci Rusya cephedeki istikrarsızlığını ve başarısızlığını Kuzey Kore ve Küba gibi ülkelerden gelen vatandaşları zorla kendi ordusuna gönderiyor. Öte yandan Türkistan coğrafyasındaki ülkelerden Rusya'ya çalışmaya giden vatandaşlar ise sözleşme imzalamaya zorlanıyor. Ekonomik imkânsızlıklar nedeniyle Rusya'da çalışmayı hedefleyen ancak iş bulamadığı için orduya alınmaya mecbur bırakılan Özbeklerin sayısı açıklandı. Ukrayna Savunma Bakanlığına bağlı İstihbarat Başmüdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Rusya safında Ukrayna'ya karşı savaşarak hayatını kaybeden veya yaralanan 481 Özbek'in ismi yayımlandı. Açıklamada, "Rus paralı askeri olarak görev yaparken ölen 481 Özbek vatandaşını tespit ettik." ifadesi yer aldı. Ukrayna'nın "Yaşamak İstiyorum" başlıklı projesi bağlamında verilen sayının daha fazla olabileceği belirtildi. SAVAŞA KAYDEDİLEN HER KİŞİ İÇİN ÜCRET ALIYORLAR Ayrıca Rus ordusunda savaşmaya katılan Özbeklerin sayısında artış olduğu belirtildi. Özbeklerin Rusya için birer "yem" olduğu vurgulanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Göçmen işçiler, Rus asker toplayıcılarının temel hammadde kaynağıdır. Günümüzde insan ticareti Rusya'da fiilen yasallaştırılmış durumdadır. Rusya Savunma Bakanlığı, geleceğin intihar bombacılarını sözleşme imzalamaya getirenlere ödül veriyor. Asker toplayıcılar, polis memurları ve soruşturmacılar, savaşa kaydettikleri her kişi için ücret alıyor. Kimse bu insanların niteliğini hesaba katmıyor; asıl mesele iki kolu ve iki bacağı olması. Bu yüzden Türkistan coğrafyasından gelen göçmenler onlar için lezzetli bir ziyafet. İkna edilebilirler, sivil iş teklifleriyle kandırılabilirler, sınır dışı edilmekle veya cezai suçlamalarla tehdit edilebilirler. Önemli olan sözleşmenin imzalanmasıdır."

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.