SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Ailesi kurucusu Anife Kurtseitova'dan Emine Erdoğan'a teşekkür

Kırım Ailesi Kültür Merkezi'nin kurucusu Anife Kurtseitova, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a kendilerine verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2024 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2024 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Ailesi kurucusu Anife Kurtseitova'dan Emine Erdoğan'a teşekkür

Ukrayna'da başlayan Rus saldırıları nedeniyle Türkiye’ye sığınan ve faaliyetlerini Eskişehir'de sürdüren Kırım Ailesi Kültür Merkezi'nin kurucusu Anife Kurtseitova, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a kendilerine verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Kurtseitova, Emine Erdoğan'ın işgalden önce merkezi ziyaret ettiğini vurgularken, "Bundan tam iki sene önce Kıyiv'deki Qırım Ailesi çocuk merkezimizi, Turkiye Cumhuriyeti'nin First Lady'si değerli Emine Erdoğan ziyaret etmişti. Merkezimizin çalışmaları ile ilgilenmiş, atölye odalarımızı dolaşmış, çocuklarımızın hazırladıkları programı incelemişti" açıklamasını yaptı.

Emine Erdoğan'ın ziyareti sırasında savaş ihtimalinin değerlendirildiğini ifade ederken, "Çok samimi, sıcak bir ortam vardı o gün. Ziyareti esnasında savaş ihtimaline değinmiştik, havada adeta hissedilir tehlike kokusu vardı ama hiçbirimiz inanmak istemiyordu. Ayrılırken Emine hanım bana, 'Allah sizleri korusun, her zaman yanınızdayız' demişti. Üç hafta sonra Rusya ülkemiz kudururcasına saldırdı. İlk gün ve gecelerde evlerimizin olduğu Kıyiv'i terketmek istemiyorduk ancak küçük çocuklarımızı kurtarmak mecburiyetindeydik" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE KIRIM AİLESİ'NE YARDIM EDİLDİ

Türkiye'ye geldikleri sırada Emine Erdoğan'ın kendileriyle temasa geçtiğinden bahseden Kurtseitova, "Mart ayının ilk günlerinde kendimizi Türkiye'de bulduk. Bundan haberi olan Emine hanım, özel talimat ile yardımcısı Sena hanım beni arayarak hal hatırımızı sordu ve teşkilatımıza nasıl yardımcı olabileceklerini sordu" dedi. Bu süreç içinde Emine Erdoğan'ın desteğini eksik etmediğini vurgulayan Kurtseitova, "Tek isteğim, Türkiye’deyken de bizi ayırmamaları, Qırım Ailesi’nin birliğini korumalarıydı. İşte hayatimizin yeni bir safhası böyle başladı. Bu esnada Emine Hanım ile çeşitli görüşmelerimiz, tüm teşkilatımıza verdiği ziyafet oldu, birbirinden ilginç farklı etkinlikler birbirini takip etti" açıklamasını yaptı.

KIRIM AİLESİ KURUCUSU ANİFE KURTSEİTOVA, TÜRKİYE'NİN FIRST LADY'Sİ EMİNE ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ

Kırım Ailesi Kültür Merkezi'nin kurucusu Anife Kurtseitova, Türkiye'nin First Lady'si Emine Erdoğan'a ve YTB Başkanı Abdullah Eren'e teşekkürünü bildirdi. Kurtseitova, "Bu çok çetin sürecimiz boyunca teşkilatımızı zorda bırakmadığı, destek ve himayelerini esirgemediği için kendisinden Allah bin bir kere razı olsun! Ayrı teşekkürümüz de Emine hanımın yardımcısı Sena hanıma borç biliyoruz, bizlere sık sık yardıma koştuğu, anladığı, ablalık yaptığı için...Ve ayrı çok teşekkürlerimiz sayın YTB Başkanı Abdullah Eren’e" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.