SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatarlarının millî lideri Kırımoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı Turan ile bir araya geldi

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, 5 Mart tarihinde Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 19:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatarlarının millî lideri Kırımoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı Turan ile bir araya geldi

Türk dünyasının yaşayan efsanesi, Kırım Tatarlarının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, 1-3 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşen III. Antalya Diplomasi Forumu'na (ADF) katılmak üzere Türkiye'ye geldi.

“Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak” ana temasıyla üst düzey katılımcıların yer aldığı ADF kapsamında önemli görüşmelerde bulunan Kırımoğlu, Antalya'daki temaslarını tamamlaması sonrasında Türkiye'nin başkenti Ankara'ya geçti.

KIRIMOĞLU, İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI BÜLENT TURAN İLE BİR ARAYA GELDİ

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, 5 Mart tarihinde Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan ile bir araya geldi. Kırımoğlu'na Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi ve Kırımoğlu'nun Yardımcısı Şevket Usmanov eşlik etti.

Kırımoğlu ile Turan arasında Türkiye’de ikamet eden Kırım Tatarlarının oturma ve çalışma izinlerinin alınması görüşüldü.

İkili görüşmede Rusya tarafından İnterpol’e dahil edilen Kırım Tatarları da gündem konusu oldu. Görüşmede, Ukrayna ile Türkiye arasında her alanda iş birliğinin derinleştirilmesi masaya yatırıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.