SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'yu ziyaret etti

Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki Kırım Tatar heyeti, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile Türkiye'nin Kırım Tatarlarına desteği başta olmak üzere küresel ve bölgesel meseleleri görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2023 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2023 23:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'yu ziyaret etti

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov ve Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi Başkanı, Müftü Ayder Rüstemov, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile görüştü. Görüşmede, Cumhurbaşkanlığı Şube Müdürü Fatih Topaktaş ve Cumhurbaşkanlığı Uzmanı Kadir Başar yer aldı.

KIRIM TATAR SİYASİ TUTSAKLAR VE KIRIM TATARLARINA UZUN DÖNEM İKAMET İZNİ KONUSU ELE ALINDI

Kırımoğlu, görüşmede Yalçın Topçu'ya Kırım Tatar siyasi tutsaklar konusunda bilgilendirmede bulundu. Ayrıca, Ukraynalı yaralı askerlerin Türkiye’de tedavisi ve Rus esaretindeki Ukrayna askerlerinin ve sivillerin kurtarılması konusu ele alındı. Ukrayna’daki ve özellikle Kırım’daki güncel durum istişare edilirken, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in esir değişimine katılması konusu vurgulandı. Görüşmede, Kırım Tatarlarına verilen uzun dönem ikamet izni konuları da müzakere edildi.

YALÇIN TOPÇU'DAN KIRIM VURGUSU

Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kırımoğlu'na hitaben varlığını halkının varlığına armağan etmiş efsane bir lideri, Türk dünyasının kahraman oğlunu, milletinin evinde ağırlamış olmaktan onur duyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Türkiye’nin Ukrayna topraklarında, Kırım başta olmak üzere yapılan hiç bir işgali ve ilhakı tanımadığının altını çizdi. Topçu, Türkiye’nin Ukrayna’ya ve Kırım Tatarı soydaşlarına olan insani yardım ve desteğe devam ettiğini vurguladı.

Yalçın Topçu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal başta olmak üzere özgürlüğünden mahrum edilen tüm Kırım Tatarlarının ve Ukraynalı savaş esirlerinin durumunu takip ettiklerini belirtti. Topçu, siyasi tutsakların ve savaş esirlerinin en kısa sürede ailelerine kavuşmaları için meşru zeminde çabaların sürdüğünü ifade etti. Topçu, bu savaşın Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü sağlayacak adil bir barış ile bitmesini istediğini sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.