SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu'ndan işgalcileri tedirgin edecek yeni yıl mesajı: Özgür Kırım’da görüşmek üzere!

Kırım Tatarlarının Milli Lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım'da ikamet eden Ukrayna vatandaşlarının yeni yılını kutladı. Kırımoğlu, yeni yıl mesajında işgalciler ve onların işbirlikçilerini tedirgin edecek mesajlar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2023 22:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu'ndan işgalcileri tedirgin edecek yeni yıl mesajı: Özgür Kırım’da görüşmek üzere!

Kırım Tatarlarının Milli Lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım'da ikamet eden Ukrayna vatandaşlarının yeni yılını kutladı. Kırımoğlu, yeni yıl mesajında işgalciler ve onun iş birlikçilerine, "Saygıdeğer ve değeri olmayan sakinleri, işgalden sonra Kırım’a yerleşen Rus vatandaşları! İşgalci yönetim temsilcileri ve onlara uşaklık eden işbirlikçiler, hainler, gammazcılar 2024 yılı geliyor; bu yılın işgalin son yılı olduğuna inanmak için bir sürü neden var. Ukrayna, Kırım’ı barışçıl yollarla işgalden kurtarmak için çok çaba gösterdi" dedi.

Kırım Tatarlarının Milli Lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna'nın Kırım'ı askeri yollarla işgalden kurtarmak dışında bir seçeneğinin kalmadığına işaret ederek, "Ukrayna, Kremlin diktatörünün sağduyusuna güvendi. En azından kendi devletin çıkarları için Kırım’ı kendi isteğiyle terk edebileceğini düşündü. Ama o, yüzbinlerce vatandaşını öldürmeye, on binlerce askeri teçhizatını yok etmeye, Ukrayna'nın kent ve köylerini bombalamaya ve Rusya'yı dünyanın en hor görülen ülkelerden biri yapmayı tercih etti. Dolayısıyla Kırım’ın askeri yollarla işgalden kurtarılması dışında bir seçenek kalmadı" açıklamasını yaptı.

Kırımoğlu, diktatör Putin'in kendini tekrar cumhurbaşkanı seçtirmesinin uluslararası suçlu olmasından kaynaklandığını dile getirirken, "Kremlin diktatörü 5. kez cumhurbaşkanı seçilmeye karar verdi. Mantığı anlaşılıyor; iktidarda kaldığı sürece kimse onu yakalayıp uluslararası mahkemeye teslim edemez. Çünkü uluslararası suçlu Putin’in tutuklama emri çoktan imzalandı" ifadelerini kullandı.

KIRIMOĞLU: ÖZGÜR KIRIM'DA GÖRÜŞMEK ÜZERE

Kırım Tatarlarının Milli Lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna'nın sivil halkın zarar görmemesi için çaba gösterdiğini vurgularken, "Ukrayna, sivil halkın çatışmalarda zarar görmemesini sağlamak için elinden geleni yapacak. Fakat Ukrayna Rus ordusunun, sivilleri canlı kalkan olarak kullanma gibi insanlık dışı stratejisinin sorumluluğunu alamaz. Bu yüzden sivillere askeri tesislerden uzak durma çağrısı yapılıyor. Kırım’a yasa dışı yerleşen Rus vatandaşlarına ise Kırım Köprüsü hala faaliyetteyken derhal Kırım’ı terk etmelerini tavsiye ediliyor. Uluslararası hukuk bir gün mutlaka üstün gelecektir. Kırım'daki Ukrayna vatandaşlarının yeni yılını kutluyorum. Özgür Kırım’da görüşmek üzere!" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.