SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalciler, Herson bölgesinde bir köyü bombaladı!

Rus işgal birlikleri, Ukrayna'nın Herson bölgesine bağlı Novodmıtrivka köyünü bombaladı. Bombalama sonucu 33 yaşındaki bir kadın yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2023 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2023 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalciler, Herson bölgesinde bir köyü bombaladı!

Ukrayna'da savaş suçlarına imza atan Rusya, Herson bölgesi ve yakınındaki sivil yerleşim yerlerini bombalamayı sürdürüyor. İşgalci Rus birlikleri, dün gece Ukrayna'nın Herson bölgesine bağlı Novodmıtrivka köyünü bombaladı.

İŞGALCİ RUSYA YİNE HERSON'U VURDU: YARALILAR VAR

Herson Bölgesi Bölge Konseyi Başkan Yardımcısı Yuriy Sobolevskıy, geçen günlerde Rus saldırganlığı nedeniyle toplam üç kişinin yaralandığını belirtti. Sobolevskıy, dün gece düşman havan topu atışı sonucu yaralanan bir Vesely sakininin hastaneye gittiğini, sırt ve omuz yaralanmaları teşhisi konulduğunu aktardı. Sobolevskıy, "Yine bugün Novodmıtrivka köyünde işgalciler, bir konut binasını vurdu. Saldırı yüzünden yaralanan 33 yaşındaki kadın hastaneye kaldırıldı" dedi.

Herson Bölge Savcılığının aktardığı bilgiye göre saldırıda en az altı özel ev ve çiftlik binası hasar gördü. Savcılıktan yapılan açıklamada, "Savaş yasalarının ve geleneklerinin ihlali gerçeğine (Ukrayna Ceza Kanunu'nun 438. Maddesinin 1. Kısmı) ilişkin bir duruşma öncesi soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya göre, 30 Temmuz günü saat 11.10 sularında, Rus birlikleri, Belozersk sivil nüfusuna bir tur daha ateş açtı" ifadelerine yer verildi.

İşgalci Rus ordusu 29 Temmuz'da Herson bölgesine 69 top atışı düzenlemişti ve 2 kişi yaralanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.