SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan Batı ülkelerine Kırım tehdidi!

Ukrayna’nın Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa edilen köprüyü yok etmesinden korkan Rusya, tehdit içerikli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan Batı ülkelerine Kırım tehdidi!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Kırım'a yönelik herhangi bir saldırgan eyleme” karşılık olarak Rusya’nın “misilleme darbesi” ile cevap vereceğini ileri sürdü.

3 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenen basın konferensında konuşan Zaharova, "Vaşington, Londra ve Brüksel'i bir kez daha uyarmak isterim ki, Kırım'a yönelik her türlü saldırgan eylem sadece başarısızlığa mahkum olmakla kalmayacak, aynı zamanda ezici bir misilleme darbesi ile karşılanacak." ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün tam olarak neyi kastettiği ise anlaşılmadı.

KIRIM KÖPRÜSÜ YASA DIŞI BİR YAPIDIR

Ukrayna yetkilileri daha önce birçok kez Rusya’nın Kırım'ı işgal ettikten sonra Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ile teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’nün Ukrayna ordusu için meşru hedef olduğunu açıklamıştı.

UKRAYNA ASKERİ İSTİHBARATIN 3. SALDIRI PLANLADIĞI BİLDİRİLDİ

The Guardian gazetesinin Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğündeki kaynaklara dayanarak 3 Nisan 2024 tarihinde gündeme getirdiği haberde, Ukrayna istihbaratının Kerç Köprüsü’ne bir saldırı daha düzenlemeye hazırlandığı belirtildi. Ukrayna askerî istihbarat teşkilatındaki üst düzey yetkililer, köprünün yıkılmasının "kaçınılmaz" olduğunu vurgulayarak, daha önce iki kez saldırı düzenlenen köprüye üçüncü bir saldırı girişiminde bulunmayı planladıklarını kaydetti.

KERÇ KÖPRÜSÜ’NE İKİ DEFA SALDIRI DÜZENLENDİ

Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ve teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’ne 2 kez saldırı düzenlenmişti. Birinci saldırı Ekim 2022’de ve ikinci saldırı ise 17 Temmuz 2023’te gerçekleşmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.