SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Lubinets: Kırımlı siyasi tutsaklar bir sonraki bayramını özgür Ukrayna Kırım'ında kutlayacak!

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Dmıtro Lubinets, Müslümanları Ramazan münasebetiyle tebrik etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2024 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Lubinets: Kırımlı siyasi tutsaklar bir sonraki bayramını özgür Ukrayna Kırım'ında kutlayacak!

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Dmıtro Lubinets, Müslümanları Ramazan münasebetiyle tebrik etti. Lubinets, "Kırımlı siyasi tutsaklar bir sonraki bayramını özgür Ukrayna Kırım'ında kutlayacak" açıklamasını yaptı.

Ombudsman Lubinets, şu anda Rusya'da esaret altında olanların unutulmaması çağrısında bulundu. "Kırımlı siyasi tutsaklar ve aileleri, bir sonraki Ramazan ayının bayramını özgür Ukrayna Kırım'ındaki evlerinde birlikte kutlamalıdır. Düşmana karşı ortak zafer için hepinize güç ve çaba diliyorum. Birlik içinde mutlaka kazanacağımıza ve vatanımıza uzun zamandır beklenen barışı geri getireceğimize eminim!" diyen Lubinets, Kırım Tatarca Ramazan Bayramı mesajı yayımladı.

Ukrayna Ombudsmanı Lubinets, "Büyük sınavlarda birlik her zamankinden daha önemli. Bugün ülkemizin Müslüman toplumu, Ukrayna'nın tüm çokuluslu halkları gibi vatanseverlik ve kahramanlık gösteriyor ve Rus saldırganlığını cesaretle püskürtüyor" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi Dmıtro Lubinets, "Ukrayna Müslümanlarının ve tüm dünyanın oruçların bitişi ve mübarek Ramazan Bayram'ını tebrik ediyorum. İslam'a inananlar için bu dönem, manevi tecrübe kazanma ve imanı güçlendirme dönemidir. İmtiyazsızlara ve erdeme vurgu yapılır. Ne yazık ki bu yıl Ramazan Bayramı savaşın gölgesinde kaldı" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.