SON DAKİKA
Hava Durumu

Aydan Şener: Ben de biraz Tatarım

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2013 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2013 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Aydan Şener: Ben de biraz Tatarım

Tataristan’ın Kazan şehrini ziyaret eden Türkiye’nin sevilen oyuncusu Aydan Şener, “Büyük annemin babası Kazanlıdır, annesi ise Kırım Tatardır. Bu yüzden ben de biraz Tatarım.” dedi.

Tatar İnform Haber Ajansının haberine göre Çalıkuşu filmiyle gönülleri fethetmiş olan yıldız oyuncu 9. Uluslararası Kazan Müslüman Filmleri Festivaline onur konuğu olarak katılmak üzere babası ve halasıyla Tataristan’ın başkenti Kazan’a geldi.

ATR adlı Kırım Tatar televizyon kanalının genel sanat yönetmeni Ayder Muradasilov, Aydan Şener’in Haytarma filminin tanıtımı için film heyeti ile birlikte geldiğini açıkladı.

Aydan Şener, Kazan’a üçüncü kez geldiğini, şehrin çok değiştiğini ancak gezme olanağına henüz sahip olamadığını kaydetti. Aktris, Süyümbike efsanesini de çok beğendiğini söyledi.

Aydan Şener Kazan ve Moskova’nın dışında Rusya’nın başka bir şehrini görmedi. Aydan Şener, Çalıkuşu dizisinden sonra Rusya’dan birçok teklif aldığını, gazetecilerin röportaj almak için geldiğini belirtti. Şener, Rusya’da Çalıkuşu’nun çok beğenildiğini bildiğini ve bu nedenle Rusya’dan davetleri her zaman kabul ettiğini kaydetti.

Aydan Şener, Tatar kökenlerinden de bahsederek “Büyük annemin babası Kazanlıdır, annesi ise Kırım Tatardır. Bu yüzden ben de biraz Tatarım. Babamla birlikte Kazan’a ikinci kez geliyoruz, babam bu şehri çok beğeniyor. Bu kez halamı da getirmek istedim” dedi.

Aydan Şener, tiyatroda oynadığını, Aralık ayında oyunun galasının yapılacağını duyurdu. Şener tiyatro sanatını çok sevdiğini ve bu oyunun onun ikinci tiyatro gösterisi olacağını belirtti. Aydan Şener televizyon projelerinde de katılmayı planlıyor. Aydan Şener halen herhangi dizi veya filmde oynamadığını çünkü ilgisini çeken bir proje olmadığını ifade etti. Andan Şener’i Azerbaycan ve Türkiye’deki reklam filmlerinde görmek mümkün. Yıldız oyuncu Rus filmi veya dizilerinde oynamaya açık olduğunu söyledi.

Çalıkuşu dizisinin yeniden çekilmesini nasıl karşıladığı sorusuna Aydan Şener bunda kötü bir şey görmediğini söyledi. İki dizinin birçok ortak noktası bulunuyor. Örneğin dizide aynı müzikler kullanıldı. Aydan Şener, dizide oynaması teklif edilmiş ancak teklifi reddetmişti.

Ayder Muradasilov, ATR televizyon kanalının yakın zamanda Muhteşem Yüzyıl’a benzeyen Kırım Hanlığı’yla ilgili bir dizi çekmeyi planladığını bildirdi. Aydan Şener de bu dizide oynayacak. Bugün Aydan Şener’in ATR televizyon kanalı yönetimiyle Kırım’a gelecek.

Kazan Sosyal Yaşam Müzesi Müdürü Rüstem Valiahmetov, Aydan Şener’e tarihi İstanbul panoraması tablosu hediye etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.