SON DAKİKA
Hava Durumu

Bükreş ve Köstence’de Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri törenle açılıyor

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2011 08:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2011 08:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bükreş ve Köstence’de Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri törenle açılıyor
BÜKREŞ (QHA) - Romanya’da faaliyetlerine başlayan Bükreş ve Köstence Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Romanya Kültür Bakanı Sayın Kelemen Hunor’un katılımıyla 14 Kasım 2011 Pazartesi günü açılıyor.

Bükreş ve Köstence Kültür Merkezleri, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Yunus Emre Enstitüsü ile işbirliği yapan çeşitli illerin valileri, üniversitelerin rektörleri, öğretim görevlileri, işbirliği yapılan yazarlar ve yazar birlikleri, Enstitüye destek veren bürokratlar ve Vakıf Mütevelli heyeti üyelerinin katılacağı resmi törenle açılacak.

Köstence YETKM, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Köstence Valisi Claudiu-Iorga PALAZ’ın katılımıyla; Bükreş YETKM ise, Ertuğrul Günay ve Romanya Kültür Bakanı Kelemen Hunor’un katılımıyla açılacak.

Çeşitli sanatsal etkinliklere yer verilecek olan programda açılışlarını Günay ve Sayın Hunor’un yapacağı Evliya Çelebi’nin gezip gördüğü yerleri anlatan “Evliya Çelebi’nin İzinde” adlı gravür sergisi, Bükreş Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde; Balkan coğrafyasından farklı görüntülerin yer aldığı fotoğraf sergisi ise “Bir Demet Balkan” adı ile Köstence Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde 14 Kasım Pazartesi günü sanatseverlerle buluşacak. Buranın açılışını ise Bakan Günay ile Köstence Valisi Claudiu-Iorga Palaz yapacak.

Birkaç yüzyıllık eski Romen müziğini enstrümanlarında buluşturan ve genç müzisyenlerden oluşan ünlü Romen Anton Pann grubu ise açılışta küçük bir konser verecek.

Programda ayrıca Bükreş’te bulunan Atatürk Büstü, Türk Şehitliği, Türk İşadamları Derneği, Lümina Üniversitesi ve parlamento binası ziyaret edilecek.

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.