SON DAKİKA
Hava Durumu

Dr. Sadık Ahmet'in hayatını anlatan filmin çekimleri sona erdi

Batı Trakya Türklerinin mücadelesini ve Batı Trakya'nın unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet'in hayatını anlatan, senaryosu Mert Dikmen'e ait olan filminin çekimleri tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 21:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dr. Sadık Ahmet'in hayatını anlatan filmin çekimleri sona erdi

Batı Trakya'nın unutulmaz lideri, Dostluk Eşitlik ve Barış (DEB) Partisinin kurucusu, Batı Trakya Türklerinin sorunlarına ömrünü adayan Dr. Sadık Ahmet'in hayat hikâyesini anlatan filmin çekimleri tamamlandı. Filmin yapımını MCG Film Medya ve yapımcılığını Mahmut Cüneyt Göz üstlendi. Dr. Sadık Ahmet’in hayat hikâyesini beyazperdeye taşıyacak olan film, gelecek yıl vizyona girecek.

Proje tasarımı ve kreatif yapımcılığı Muhammet Usta’ya, senaryosu Mert Dikmen’e ait ve yönetmen koltuğunda Hakan Yonat’ın oturduğu film, gösterdiği insanüstü çabayla adını tüm dünyanın bildiği bir siyasi karaktere dönüştüren Dr. Sadık Ahmet’in yaşamını gözler önüne serecek. Başarılı oyuncu Turgay Aydın’ın hayat vereceği Dr. Sadık Ahmet’in adalet arayışında geçen mücadelesi seyircileri derinden etkileyecek.

Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Nur Fettahoğlu, Erkan Can, Ozan Akbaba, Renan Bilek, İlker Aksum, Taner Rumeli, Burak Satıbol, Uğur Yücel, Erdal Beşikçioğlu, Suzan Kardeş ve Doğukan Güngör yer alıyor.

FİLM, 5 OCAK 2024'TE VİZYONA GİRECEK

Ağustos ayında başlayan filmin çekimleri Türkiye'de; İstanbul, Bursa, Edirne'de yapılacak. Batı Trakya'da ise Gümülcine'de çekildi. Ayrıca, Yunanistan'ın başkenti Atina’da da çekimler yapıldı. Filmin, 5 Ocak 2024'te izleyiciyle buluşacağı öğrenildi. 

Dr. Sadık Ahmet'in hayatı film oluyor haberi. Son Dakika Yunanistan haber  başlıkları ve gelişmeler - Edirne Son Haber

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.