SON DAKİKA
Hava Durumu

Eskender İslâmov’dan Kırım Tatarca şarkı yorumu

Ukrayna’nın Golos Krainı (Ülkenin Sesi) şarkı yarışmasına katılan Akmescitli Eskender İslâmov, ünlü bir Ukraynalı grubun şarkısının Kırım Tatarca yorumunu sundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Eskender İslâmov’dan Kırım Tatarca şarkı yorumu

Ukrayna’nın Golos Krainı (Ülkenin Sesi) şarkı yarışmasına katılan Akmescitli Eskender İslâmov, Red Sneakers ekibi ile birlikte “Okean Elzi” adlı ünlü Ukraynalı grubun “Obiymı” (Kucakla) şarkısının Kırım Tatarca yorumunu sundu. 
 
“Sağındım” (Özledim) başlığı altında hazırlanan Kırım Tatarca şarkıya video klip de çekildi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Eskender İslâmov, “Ana dilimi yaygınlaştırmaya devam ediyorum. Ünlü bir şarkıyı güzel Kırım Tatarcayla söylemeye yönelik ilk çalışmam, ama son olmayacak. Beni çok sert eleştirmeyin” diye kaydetti.

Kırım’ın işgalinden sonra Ukrayna’nın Lviv şehrine taşınan Akmescitli Eskender İslâmov, Ukrayna’nın Golos Krainı (Ülkenin Sesi) şarkı yarışmasına katılarak, “kör seçim” eleme turunda “Too Close” adlı şarkıyı söyledi ve jüri üyeleri arasında yer alan Okean Elzi (Elza’nın Okyanusu) adlı ünlü Ukrain grubunun lideri Svyatoslav Vakarçuk tarafından seçildi. Yarışma sırasında Eskender İslâmov, çoktan beri Svyatoslav Vakarçuk ile birlikte bir Kırım Tatar şarkısını söyleme hayalinin olduğunu bildirdi. Buna cevaben Svyatoslav Vakarçuk, büyük memnuniyet ile bunu gerçekleştirmeye hazır olduğunu kaydetti.

“Okean Elzi” adlı Ukraynalı grubun “Obiymı” (Kucakla) şarkısının orijinali:

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.