SON DAKİKA
Hava Durumu

İlk Kırım Tatar masal filmi seyircilere bir adım daha yakın

İlk Kırım Tatar masal filminin Kırım’ın hayatında önemli bir olay olacağı ifade ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 19:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 19:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İlk Kırım Tatar masal filmi seyircilere bir adım daha yakın

İlk Kırım Tatar masal filmi seyircilerle buluşmaya hazırlanıyor. Qaradeniz Production (Karadeniz Prodüksyon) stüdyosu tarafından çekilen “Hıdır Dede” isimli masal filminin çekimleri tamamlandı.
 
Filmi çekimleri esnasında, seyircilerin 18. yüzyıldaki Kırım atmosferine dalmasını sağlayacak eşsiz tarihi eserler kullanıldı. 
 
Filmin son sahneleri Akmescit’teki “Alem” adlı ünlü restoranın avlusunda çekildi. Çekimlerdeki toplu sahnelere yüzlerce insan katıldı.





158875



Qaradeniz Production Genel Müdürü Elzara İslâmova, “Çekimlere en az 700 kişi katıldı. Bununla tabii ki gurur duyuyoruz, çünkü insanların böyle birleşmesi bize ilham veriyor” diye kaydetti.
 
Film hazırlayıcılarının yardım çağrısına koleksiyoncular, tasarımcılar, stilistler ve ressamlar cevap verdi. Koleksiyoncular eski ve değerli antik eşyaları sağlarken diğer insanlar da filme tarihi bir renk verilmesini sağladı. Yeniden kurulan Kırım Tatar köşklerinin sahipleri ise mülkiyetlerini stüdyonun kullanımı için tahsis ettiler.
 
“Hıdır Dede” filminin senaryo yazarı Lilya Bucurova, “Bu çalışmayı başlatmamız bir çılgınlıktı! Fantastik bir fikirdi! Belirli bir çılgınlık zerresi olmadan bu filmi hiçbir zaman yapmazdık” dedi.
 
Film hazırlayıcılarını montaj ve postprodüksiyon çalışmalarının beklediği, ardından ise filmin galasının yapılacağı bildirildi.
 
Filmin senaryosu Kırım Tatar gazeteci Lilya Bucurova ve yazar Oleksa Gayvoronskiy tarafından hazırlandı. Çekimler için mekan olarak Bahçesaray, Kezlev (Yevpatoriya), Sudak, Büyük Özen (Stastlivoye), müzeler ve yeniden kurulan Kırım Tatar köşkleri seçildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.