SON DAKİKA
Hava Durumu

Kanada'daki Ukrayna Festivali'ne Kırım Tatar damgası

Kanada'nın en kalabalık şehri ve Ontario eyaletinin başkenti Toronto'da, bu yıl 15-17 Eylül gerçekleştirilen Ukrayna Festivali yine yoğun ilgi çekti.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2017 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2017 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kanada'daki Ukrayna Festivali'ne Kırım Tatar damgası

Kanada'nın en kalabalık şehri ve Ontario eyaletinin başkenti Toronto'da, bu yıl 15-17 Eylül gerçekleştirilen Ukrayna Festivali yine yoğun ilgi çekti. Toronto'nun Bloor West Village bölgesinde düzenlenen ve Kuzey Amerika'nın en büyük Ukrayna sokak festivali olan etkinliğin açılış konserini, Zulfira Khanum Asanova'nın yönetimindeki Kırım Yallısı isimli müzik topluluğu gerçekleştirdi. Kırım Tatar şarkıları ve kaytarma ile izleyenleri mest eden Kırım Yallısı müzik topluluğu seyircilerin büyük beğenisini topladı.

Ukrayna Festivali kapsamında kurulan Kırım Tatar çadırında ise, Kırım Tatar kültürü tanıtıldı. Kanada'da yaşayan az sayıdaki Kırım Tatarlarından, Rustem Irsay ve Elvira Saale'nin çabalarıyla kurulan çadırda, işgal altındaki Kırım'a ve Rus zulmüne de dikkat çekildi. Çadırı ziyaret eden misafirlere kahve ve geleneksel ikramlar yapılırken, misafirler aynı zamanda Kırım Tatarlarının mevcut politik durumu, dünü ve bugünü üzerine bilgilendirildi. 

Etkinlik boyunca Kırım Tatar çadırının en dikkat çekici misafiri ise Ontario Başbakanı Kathleen Wynne oldu. Başbakan Wynne çadırı ziyareti sırasında Kırım Tatar tarihi, kültürü ve Rusya'nın işgali altındaki Kırım'da Kırım Tatarlarının durumu hakkında bilgi aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.