SON DAKİKA
Hava Durumu

Kayseri'de Şuşa Azerbaycan Evi açıldı

Kayseri Talas Belediyesi tarafından inşa edilen Şuşa Azerbaycan Evi'nin 7 Nisan'da açılışı yapıldı. Açılış töreninde Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkiye vurgu yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2024 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2024 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kayseri'de Şuşa Azerbaycan Evi açıldı

Kayseri'nin Talas ilçesinde bulunan Azerbaycan Kardeşlik Parkı'nda bir proje daha hayata geçirildi. Talas Belediyesi tarafından inşa edilen Şuşa Azerbaycan Evi, 7 Nisan 2024 tarihinde açıldı. Açılış törenine Azerbaycan Diaspora Bakanı Fuad Muradov, Şuşa Valisi Aydın Kerimov ve beraberindeki heyet ile belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı. 

Kurdela kesimi törenin ardından İstiklâl Marşı ve Azerbaycan Millî Marşı okundu, ardından parkta yer alan Hocalı Şehitler Anıtı'na karanfil bırakıldı. 

Resim

TASARIM, ŞUŞA KALESİ'NDEN ESİNLENİLDİ

Açılış töreninde konuşma yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın emeği geçenlere teşekkür etti. 2023 yılının kasım ayında 20 bin metrekarelik Azerbaycan Kardeşlik Parkı'nın açılışını yaptıklarını anımsatan Belediye Başkanı Yalçın, bugün de Şuşa Azerbaycan Evi'ni açtıkları için mutlu olduğunu belirtti. Kültür evinin tasarımını Şuşa Kalesi'nden esinlenerek yaptıklarını ifade eden Yalçın, "Şuşa Azerbaycan Evi'nde, Azerbaycan kültürünü ve geleneğini yansıtan çok sayıda obje, fotoğraf ve eser bulunuyor. Bu eserler içerisinde bulunan kıymetli materyalleri bize sağladıkları için Azerbaycanlı kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Talas'a ve Kayseri'ye böylesine anlamlı bir merkez kazandırdığımız için mutluyuz, gururluyuz" dedi.

Resim

"TALAS'TAKİ AZERBAYCAN ŞUŞA EVİ, DİĞER AZERBAYCAN EVLERİNE ÖRNEK OLACAKTIR"

Öte yandan Azerbaycan Diaspora Bakanı Muradov, Türkiye-Azerbaycan ilişkisine dikkat çektiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün açılışını yaptığımız Şuşa Azerbaycan Evi, devletimizin desteği olduğu 29'uncu Azerbaycan Evi'dir. 15 ülkede Azerbaycan Evi açıldı. Böyle güzel ve manalı ilk Azerbaycan Evi'mizdir. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Talas Belediyesi, dernekler ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Karabağ Savaşı her bir Türk için çok büyük bir tarih. Bu tarihi, biz birlikte Türk kardeşlerimizle birlikte elde ettik. Her birinize bugünlerde bizimle olduğunuz için çok teşekkür ederiz. Türkiye-Azerbaycan dostluğu tarihi bir dostluktur. Türkiye-Azerbaycan kardeşliği bütün dünya için bir örnektir. Talas'ta açılan Azerbaycan Evi, bizim diğer Azerbaycan evleri için büyük örnek olacaktır"

Şuşa Valisi Kerimov ise Azerbaycan ve Türkiye arasında benzeri olmayan bir münasebet olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Şuşa Azerbaycan Evi'nin yapılmasında emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Resim

Açılış törenin ardından Talas Belediyesi, Azerbaycan'dan gelen heyete iftar yemeği verdi. Açılış programı, Erciyes Kültür Merkezi'nde Nahçıvan Devlet Flarmoni Orkestrası Şarkı ve Dans Topluluğu'nun sahne performansıyla sona erdi.

Resim

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.