SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazak Dili için bir dönüm noktası: Alaş Orda hareketi liderlerinden Ahmet Baytursınulı törenle anılacak

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2022 00:09
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2022 00:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazak Dili için bir dönüm noktası: Alaş Orda hareketi liderlerinden Ahmet Baytursınulı törenle anılacak

Kazakistan edebiyatının önde gelen isimlerinden ve Alaş Orda hareketi liderlerinden Ahmet Baytursınulı, doğumunun 150'nci yıldönümünde Ankara ve İstanbul'da TÜRKSOY tarafından düzenlenecek törenle ve Bilgi Şöleni ile anılacak.

Kazak Dili ve Edebiyatında önemli eserler veren, Alaş Orda hareketinin liderlerinden şair, yazar, gazeteci, dilbilimci, eğitimci, tercüman, folklorcu, edebiyat bilimci, siyasetçi Ahmet Baytursınulı doğumunun150'nci yıldönümünde Ankara ve İstanbul'da anılacak. TÜRKSOY Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı tarafından, Ahmet Baytursınulı'nın doğumunun150'nci yıldönümüne ithafen Ankara'da 15 Şubat saat 10.00’da Türksoy Genel Sekreterliği’nde anma töreni düzenleyecek. TÜRKSOY Genel Sekreteri Düşen Kaseinov’un düzenleme kurulu adına katılacağı “Kazak Dili İçin Bir Dönüm Noktası: Ahmet Baytursınulı Bilgi Şöleni” programı, Kazakistan Ankara Büyükelçiliği ve Türk Dil Kurumunun (TDK) katkılarıyla gerçekleşecek.

AHMET BAYTURSINULI İSTANBUL'DA DA ANILACAK

Ahmet Baytursınulı'nın 150'nci doğum yılında düzenlenecek olan bir diğer anma programı ise İstanbul'da gerçekleşecek. TÜRKSOY'un, "Kazak Dili İçin Bir Dönüm Noktası: Ahmet Baytursınulı: Bilgi Şöleni" anma etkinliği, İstanbul'da 16 Şubat saat 10.00'da İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Salonu'nda gerçekleşecek. Açılış konuşmasını TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı yapacağı programa, Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Alim Bayel, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Közhan Yazgan, İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Balcı da katılacak. Baytursınulı'yı anma etkinliği, dombra ile devam edecek. Ayrıca TÜRKSOY'un öncülüğünde düzenlenen program, Kazakistan Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu ve Türk Dünyası Araştırmaları Vakfının katkılarıyla yapılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.