SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Ansambli Tataristan’da iki konser verdi

Kırım Tatar Halk Oyunları ve Müzik Topluluğu Kırım Ansambli Tataristan’da iki konser verdi. Birinci konser 10 Aralık'ta Naberejnie Çelnı’de, ikincisi de 12 Aralık'da Kazan’da gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2015 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2015 07:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Ansambli Tataristan’da iki konser verdi

Kırım Ansambli Yöneticisi Kırım ve Tataristan Halk Sanatçısı Server Kakura'nın QHA muhabirine anlattığına göre sanatçılar Tataristan’da çok iyi karşılandı. Server Kakura: “Bizi çok güzel karşıladılar, büyük konser verdik. Herkes çok beğendi, olumlu yorumlar aldık. Nabrejnıe Çelnı ve Kazan'da da konser salonları dolu idi.” dedi.

Kakura’nın dediğine göre konserlere uzaklardan da gelenler vardı. Eskiden Orta Asya’da yaşayan Kazan Tatarları da konser izlemeye gelmişlerdi.

Tataristan ziyareti sırasında Kırım Tatar ansambli sanatçıları, Tataristan sanatçılarıyla tanıştı ve filarmoni orkestrasını ziyaret ettiler.

Kakura: “Halk Oyunları topluluklarını ziyaret ettik, onlar nasıl çalışıyor baktık,mekanları çok güzel her şey sanatçılara göre. Bütün salonlar çalışıyor, mesela kukla tiyatrosunda dört sahne var, dördü de çalışıyor. Tataristan’da hayat kıpır kıpır. Her şey kendi düzeninde, yollar açık, trafik tıkalı değil. Çok güzel bir yer. İnsanlar iyi yaşıyor.” diye anlattı.

Kırım ansambli yöneticisi Server Kakura Kırım Tatar kültürünü Kırım dışında da tanıtmak gerektiğini vurguladı.

Kakura: “Bizim halk oyunlarımızı, müziğimizi Kırım dışında da tanıtmalıyız. Çoğu insan bizi tanımıyor. Bizim amacımız olabilince çok bölgede gösteri yapmak. İnsanlara kültürümüzü göstermek.” dedi.

Tataristan konseri ziyaret edenler facebook’ta olumlu yorumlar paylaştı. Mesela Kazan’dan Elmira Bayram-Ali “Muhteşem bir gösteri idi, çok güzel dans eden kızlar ve erkekler, güzel sesli şarkıcılar. Aferin Kırım Tatarlarına! Maşallah!” diye yazdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.