SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Ansambli Tataristan ile temas kuruyor

Kırım Ansambli Yöneticisi Ukrayna ve Tataristan Halk Sanatçısı Server Kakura, QHA’ya yaptığı açıklamada, 2015 yılında neler olduğu anlattı ve gelecek yıl için planlarını paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2015 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2015 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Ansambli Tataristan ile temas kuruyor

Kırım Ansambli Yöneticisi Ukrayna ve Tataristan Halk Sanatçısı Server Kakura, QHA’ya yaptığı açıklamada, Kırım Ansambli’de 2015 yılında neler olduğunu anlattı ve gelecek yıl için planlarını paylaştı.
 
Server Kakura, “Son olarak Tataristan’da yaptığımız turneden döndük. Yakında jübile konserimiz yapıldı, bu sadece son yıl için değil Ansamblin kurulduğunu 25 yıl içinde gerçekleştiren çalışmaların, topluluk üyelerinin ne kadar geliştiğini, profesyonel açıdan güçlendiğini sergileyen özgün bir belgedir diye kaydetti.
 
Önümüzdeki yıl Ansamblinin çok sayıda turne düzenlemeyi planladığını dile getiren Server Kakura, Kırım Tatar ansamblinin Tataristan Cumhuriyeti ile ilişkileri geliştirmeye devam etmeyi planladığını belirtti.
 
Kakura, “Turnelerimiz her zaman var ve olacak. Ama şimdilik nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Yani, bize gelen tekliflere göre hareket edeceğiz. Tataristan ile çok iyi temaslarımız var, bu ilişkileri devam ettirmemiz gelecek yılda da Tataristan ile çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Onlar buraya gelecek, biz oraya gideceğiz, ortak projeler gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki yıla güzel bir sanat potansiyeli ile başlayarak emin adımlarla ilerleyeceğimizi, yeni ilginç programlar hazırlayacağımızı, çok sayıda genç sanatçı çekeceğimizi düşünüyorum” dedi.
 
Akmescit’te 20 Aralık tarihinde “Kırım” Kırım Tatar Folklor Ansambli’nin 25. kuruluş yıldönümü vesilesiyle jübile konseri düzenlendi.
 
Bundan önce Kırım Ansambli Tataristan’da 2 büyük konser düzenledi. Konserlerden biri 10 Aralık tarihinde Tataristan’ın Yarçallı (Naberejnıye Çelnı) şehrinde diğeri 12 Aralık’ta Kazan’da yapıldı.
 
Kırım Ansambli, Kırım Tatar halkının vokal ve oyun sanatının yeniden kalkınması ve geliştirilmesi amacıyla 1990 yılında kurulmuştu. Ansamblin yönetmeni Kırım ve Tataristan Halk Sanatçısı Server Kakura’dır. Toplulukta 36’sı sanatçı olmak üzere toplam 50 kişi çalışıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.