SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’daki turizm sektörü yılbaşında tehlike altında

Kırım’da yılbaşı tatil turlarına toplu talep yok. Bazı oteller, kışın müşteri almayarak kapatılabilir.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2015 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2015 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’daki turizm sektörü yılbaşında tehlike altında

Satışları başlayan Kırım’da yılbaşı tatil turları satışları çok yavaşladı. Tur operatörlerinin tahminlerine göre yılbaşı turları için toplu talep olmayacak. Geçindirme harcamalarının kazançtan fazla olması nedeniyle bazı oteller kışın kapatılabilir.
 
Kırım Rus yönetimi Tatil ve Turizm Bakanlığı, talebi attırmak için “Kırım’da Yılbaşı” adlı reklam sitesini açtı. Söz konusu sitede bayram günleri ile ilgili haberleri ve farklı tesislerin etkinlik programlarını öğrenmek mümkün. Ancak piyasa katılımcıları, söz konusu tesislerin ne kadar dolacağı konusunda tahmin yapmıyor.
 
Rusya Tur Operatörleri Birliği’nin bildirdiğine göre Kırım turlarının rezervasyonu günümüzde münferit nitelik taşıyor. Rusya Tur Operatörleri Birliği, turistlerin Kırım’da elektrik meselesinin çözüleceği zamanı beklediğini savundu.
 
İşgal edilen Kırım sakinleri elektrik meselesinin günümüze kadar çözülmediğini doğruluyor. Sivastopol’de elektrikler günde birkaç kez olmak üzere birkaç saate kesiliyor, şehirde sokak ışıklandırılması da yeterli değil. Ayrıca Kırım’ın genelinde mobil iletişim alanında ciddi sorun yaşanıyor. Nüfusa su sağlanması ve evlerin ısınması konusunda sorunun olmadığı belirtiliyor. Kırım’ın diğer şehirlerinde benzer durum gözlemleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.