SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar Anıtı Projesinde son noktaya gelindi

Kocaeli Kırım Türkleri Derneği ile Derince Belediyesi'nin ortak projesi Kırım Türkleri Anıtı projesinde bitme aşamasına gelindi. Kırım Tatarları, Anıtın açılış tarihi için liderlerini bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2015 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2015 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Anıtı Projesinde son noktaya gelindi

Kocaeli Derince'de meydanda bulunan Kırım Tatarlarını temsil eden Saat Kulesi'nin belediye tarafından kaldırılması sonrasında Kocaeli Kırım Türkleri Derneği ve Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi'nin girişimleriyle belediye ile yeniden hazırlanan projede son noktaya gelindi.

Kocaeli Kırım Türkleri Derneği Başkanı Suavi Oktay, QHA'ya yaptığı açıklamada Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ile projeyi ve açılışı istişare ettikleri, anıtın açılışının kısa zaman içerisinde yapılacağını kaydetti. Oktay, merkezi Ankara'da bulunan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi ile görüştüklerini ve açılışa Kırım Tatar Halkının Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Genel Başkanı, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov'u davet ettiklerini ifade ederek, Ankara'da haber beklediklerini kaydetti. 

Proje kapsamında Anıtın önünde çeşme bulunduğunu ve daha da büyütüldüğü kaydeden Oktay, Anıt'ın gece de görülebilmesi için her iki tarafına ışıklandırma yapılacağını açıkladı.

"Son hazırlıklarımızı yapıyoruz"

Projede küçük düzeltmeler yapıldığını ve Projeye eklenmesini istedikleri yaklaşık bir metre yüksekliğindeki ayaklı tarım ay şeklinde bir çiçeklik yapılacağını da ifade eden Oktay, Anıttaki Türk ve Kırım Tatar bayraklarının da boyandığını da belirterek, "Son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Genel merkezimiz ile de görüştük. Eğer Mustafa Aga ve Başkanımız Refat Çubarov'un programları uyar ise veya onların yakın zamanda gelebileceği bir tarih varsa o güne denk getirmeye çalışıyoruz. Derince Belediye Başkanı Ali Bey de açılış tarihi konusunda bize uyacaklarını açıkladı. Şimdi Genel Merkezimizden haber bekliyoruz" dedi. 

Kocaeli Derince'de meydanda bulunan Kırım Tatarını temsil eden Saat Kulesinin belediye tarafından kaldırılması Kırım Tatarlarından büyük tepki görmüş belediye bunun üzerine Kırım Tatarları için Kocaeli Kırım Türkleri Derneği ile yeni bir proje çalışması başlatmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.