SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köstence’de Türk-Tatar Festivali sona erdi

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2010 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2010 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Köstence’de Türk-Tatar Festivali sona erdi
KÖSTENCE, 20.09.2010 (QHA) – Romanya’da bu yıl 16’ıncısı yapılan Uluslararası Türk-Tatar Milli Kıyafet, Halk Oyunları ve Türküleri Festivali sona erdi.
Köstence’nin yerel gazetesi Cuget Liber’in verdiği habere göre 17-19 Eylül tarihleri arasında yapılan festivalin açılışında 20’den fazla müzik ve halk oyunları topluluğu Romanya’nın liman şehri Köstence şehrinde kortej yürüşüne katıldı. Türkiye’nin İnegöl kentinden katılan mehter takımı şehir sokaklarını Osmanlı marşlarıyla inletti. Renk renk kıyafetleriyle yüzlerce genç dansçı Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosluğu önünde küçük bir gösteri yaptı. Başkonsolos Füsun Aramaz, festival vasıtasıylaTürk kültürünü tanıtımına katkı sağlayanları tebrik etti.
Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği tarafından, Romanya Etnik İlişkiler Departmanı ve Romanya Kültür Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen bu yılki festivale Kırım’ın Bahçesaray ve Eski Kırım kentlerinden iki halk oyunları topluğu katıldı. En büyük dış katılım 5 toplulukla Türkiye (Eskişehir Kırım Derneği, Ankara, Bursa, İnegöl ve Samsun) olurken, Bulgaristan’dan iki topluluk (Kırcaali, Tırnova) iştirak etti. Kazakistan’dan Türk Halk Medeniyet Vakfının topluluğu festivale gelebilmek için 4000 kilometreden fazla bir mesafe katetti. Topluluklar Köstence haricinde çevre kent ve köylerde de gösteriler yaptılar.
Festival kapsamında kültürel sempozyum düzenlendi ve katılan toplulukların yöneticileri Köstence’nin yerel idarecilerini makamlarında ziyaret ettiler.

QHA
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.