SON DAKİKA
Hava Durumu

Ruslar Kırım’da tatil yapmak istemiyor

Araştırmalara göre, 2017 yılında Rus işgali altındaki Kırım’a Rusya’dan gelen turist sayısının azaldığı bildirildi. Önümüzdeki yıl yarımadada tatil yapmak isteyecek Rus turistlerin sayısının daha da az olacağı tahmin ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2017 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2017 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ruslar Kırım’da tatil yapmak istemiyor

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki sözde Turizm ve Tatil Bakanlığı, Ocak-Ağustos 2017 döneminde Rus işgali altındaki Kırım’a, Rusya’dan gelen turist sayısının geçen yılın verilerine göre yüzde 4,2 oranında azaldığını, bu dönemde yarımadada 4,1 milyon Rus vatandaşının tatil yaptığını iddia etti.
 
Eski sözde Tatil ve Turizm Bakanı Sergey Strelbitskiy, Kırım’a gelen turistlerin çoğunun Rus turistler olduğunu ifade etti. Geçen sezon Kırım’da tatil yapan turistlerin yüzde 83,5’nin Rus turist, 16,5’inin yabancılar olduğu ileri sürüldü. İstatistik verileri, Rusya vatandaşlarının işgal edilen Kırım’a gelmek istemediklerini gösteriyor. 2017 yılında turist akımının, geçen yılın düzeyinde olacağını tahmin eden sözde yönetiminin ümitleri gerçek olmadı.





Öte yandan turizm alanı temsilcileri, yarımadaya gelen turist sayısındaki azalışın daha fazla olduğunu kaydediyor. 



158799



Turist akımının yüzde 10 oranında azaldığını ifade eden Delfin şirketi müdürü Sergey Romaşkin, “Kırım’da turistler ile ilgili istatistik hesaplamalar, havalimanı, Kerç boğazından gelen ve giden kişilere göre yapılıyor. Ancak benzer şekilde yarımadaya gelen herkes turist değil” şeklinde konuştu. 
 
Rusya Turizm Sanayi Birliği’nin sözde Kırım ve Sivastopol Şubesi Başkanı Boris Zelinskiy ise turist sayısında azalışın yüzde 20 civarında olabileceğini belirtti.
 
2016 yılında Rusya vatandaşlarının Kırım’da tatile ilgi göstermesinde artışın, Türkiye ve Mısır’da tatilin sınırlı olmasından kaynaklandığını anlatan uzmanlar, bu yıl, rublenin güçlenmesinden dolayı birçok Rusya vatandaşının Kırım’daki tatile yurtdışında tatili tercih ettiğini aktardı. Rusya İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, 2017 yılının ilk 6 ayında 17,1 milyon Rus vatandaşı turizm amacıyla yurtdışına gitti. Geçen yıl bu rakam 13,2 milyon kişi düzeyindeydi.
 
Rusya İstatistik Kurumu, Ocak-Haziran 2017 döneminde 1,6 milyon Rus vatandaşının Türkiye’yi ziyaret ettiğini bildirdi. 2016 yılının aynı döneminde bu rakam 168 bin, 2014 yılının ilk yarısında 1,4 milyon kişi düzeyindeydi. 
 
Günümüzde Rusya yönetimi, Mısır’a tur satışını yasakladı. Ama farklı kaynakların bildirdiğine göre, sonbahar aylarında iki ülke arasında hava ulaşımının yenilenmesi bekleniyor. Bundan dolayı gelecek yıl, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da tatil yapmak isteyen vatandaşlar sayısının daha da azalacağı bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.