SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Turizm Ajansı: "Tüm turist gruplarımız Türkiye’yi terketti"

Rus turist gruplarının Türkiye'den çıkarıldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2015 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2015 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Turizm Ajansı: "Tüm turist gruplarımız Türkiye’yi terketti"

Rusya Federal Turizm Ajansı Başkan Danışmanı Svetlana Sergeyeva, Türkiye’ye tur öperatörleri aracılığıyla tatile giden tüm turist gruplarının Rusya’ya döndüğünü bildirdi.

Pazartesi, 7 Aralık tarihinde açıklamada bulunan Sergeyeva, “25 Kasım tarihi itibarıyla Türkiye’de bulunan 9964 Rus turistin hepsi tur operatörlerinin yardımıyla Rusya’ya döndü. Türkiye’de sadece kendi imkanlarıyla giden turistler kaldı, onlar da düzenli seferlerle dönecek” dedi.

Sınır ihlali yapan Rus savaş uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesinin ardından Rus hükümeti, Türkiye’ye yönelik ekonomik tedbirler içeren yaptırım kararını kabul etti. Söz konusu karara göre, Türk kanunları yetkisinde olan bazı kurum ve kuruluşların Rusya’da faaliyet göstermeleri yasaklanırken, Türkiye’den ithal edilen bazı ürünlerin alımının da geçici olarak durdurulacağı veya yasaklanacağı belirtildi.

Yaptırım paketi kapsamında, Türkiye ile Rusya arasındaki vizesiz seyahat uygulamasının 1 Ocak'tan itibaren tek taraflı olarak askıya alınması kararı ile Rusya’daki tur operatörlerinin Türkiye’ye tur satışı da yasaklandı.

Ayrıca, Rusya ve Türkiye arasında gerçekleştirilen charter uçuşların da durdurulmasına ve Türk nakliye firmalarının Rusya’daki faaliyetlerinin yanı sıra, Karadeniz ve Azak Denizi'nde Rus deniz sahasında bulunan Türk deniz taşıtları üzerindeki denetimlerin de arttırılmasına karar verildi.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.