SON DAKİKA
Hava Durumu

"Spirit of Ukraine" Londra’da kutlandı

Spirit of Ukraine festivali 10 Eylül 2017 Pazar günü Londra’da kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2017 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2017 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Spirit of Ukraine"  Londra’da kutlandı

Dördüncüsü kutlanan Spirit of Ukraine festivali, Ukrayna Charity Fond’u ve Association of Ukrainians in Great Britain tarafından hazırlandı.

Sovyetler Birliği öncesi Ukrayna’dan İngiltere’ye yerleşen Ukraynalıların kendi kültürlerini devam ettirmek amaçlı kurdukları hafta sonu okullarında folklör dansları ve  Ukrayn dili öğretiliyor.

Festival vesilesi ile İngiliz halkına Ukrayna kültürünü tanıtmak amaçlanırken, Ukrayna’nın geleneksel yemekleri sunularak, çeşitli hediyelikler satılıp, Ukrayna şarkıları ve dansları gösteriliyor.

Bu sene Festivale Kırım Tatar standının yanı sıra Kazan Tatarı profesyonel dansçısı Diana Takutdinova ve profesyonel dansçı Bulgaristan  Kırım Tatarlarından Vahiddin Raynov tarafından Haytarma da katıldı.

Diana’nin “Tım Tım” dansı izleyenleri coşturdu. 11 yaşındaki Ömer Maksudoglu İngilizlere ve Ukraynlara Kırım Tatarcasını duymaları için “Ant Etkemeni”ni şiir halinde okudu.

Piyano öğretmeni Kırım Tatarı Tamila Kiradji ise Liylia Budzhurova’nin “What is the Homeland’s Scent?” orijinali Rusça olan bu şiiri İngilizce tercüme olarak seyircilere okudu.

Kırım Tatarları sahneye çağırıldığında seyirciler tarafından inanılmaz büyük ilgi gösterildi. Kırım Tatar Standında Kırım’ı tanıtan bildiriler ve fotoğrafların yanı sıra Kırım Tatar Mutfağından kurabiyelerde ziyaretçilere sunuldu.

Londra’nın Enfield Belediye Başkanı tarafından ilgiyle karşılanan etkinlik, Kırım Tatar tarihinden ve ikinci Katarina zamanından beri Kırım Tatarlarının kendi vatanında azınlık olduğu anlatılarak, bilgilendirildi. Belediye Başkanı, Festival boyunca Kırım Tatarları hakkında aydınlatıldı. Başkan, Yakın bir zamanda hizmet verdiği belediyesinde, Kırım Tatarları hakkında bir program yapılmasını öngördü.

Etkinlikten diğer görüntüler:

Melek Maksutoğlu

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.