SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sürgün hakkında yeni kitap

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2011 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2011 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sürgün hakkında yeni kitap
AKMESCİT/SİMFEROPİL, 28.01.2011 (QHA) – Kırım Tatar halkının sürgününü anlatan yeni kitap basıldı. Sürgünü anlatan Hatice Cemileva’nın “Ağır ve Sevimli Hatıralarım” kitabının tanıtımı, geçtiğimiz günlerde İsmail Gaspıralı Kütüphanesinde yapıldı.
Söz konusu kitap, Hatice Cemileva’nın ölümünden sonra, kızı Lütfiye Osmanova tarafından “Tezis” yayınevinde basıldı. Kitabı gazeteci Zera Bekirova hazırladı, Ediye Muslimova ise editörlüğünü yaptı.
Kitapta, Hatice Cemileva’nın 18 Mayıs 1944 sürgününden önceki, sürgündejki ve sürgünden Kırım’a dönüşü sonrasındaki hayatı ile ilgili anıları yer aldı. Kitapta ayrıca fotoğraflar, belgeler ve Hatice Cemileva’nın şiirleri yer aldı.
Kitabın tanıtımına Kırım Tatar şair ve yazarları, Hatice Cemileva’nın dostları ve akrabaları katıldı.
Niyara Nurmambetova- Osman Bayramaliyev

QHA
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.