SON DAKİKA
Hava Durumu

“Tatlı Ses” yarışmasının gala konseri çevik kuvvetin gözetimi altında geçti

Kırım’da olağanüstü halin devam etmesine rağmen, “Tatlı Ses” konseri verildi. Konsere çevik kuvvetin gözetimi altında Sergey Aksenov, Ruslan Balbek ve Emirali Ablayev de eşlik ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2015 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2015 07:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Tatlı Ses” yarışmasının gala konseri çevik kuvvetin gözetimi altında geçti

Çocuk yetenek yarışması “Tatlı Ses” in final gala konseri Akmescit (Simferopol) de 6 Aralık akşamı Kırım Devlet Akademik Müzikal Tiyatrosunda yapıldı.

Çocuk yetenek yarışmasının sekizinci gala konseri olup bu sene yarışmanın genç katılımcıları iki dalda yarıştılar, vokal ve koreografi. Konser salonunun doluluğu dikkat çekerken, törende işgalci Kırım hükümetinin Başkanı Sergey Aksenov da yer aldı. Sergey Aksyonov, “Bugün burada yeteneklerini sergileyecek çocukların mutlu yüzlerini görüyorum. Bu yarışma kendilerini göstermek ve ifade etmek için iyi bir fırsat. Bizim çocuklarımız çok yetenekli, onlar Rusya çapındaki yarışmalara da katılıp kazanabilirler. Eminim ki, bugün yeteneklerini sergileyen çocukların arasında Rusya'da düzenlenen yarışmalarda Kırım’ı temsil edebilecek katılımcılar da çıkar.” dedi.

Sözde Kırım Başkanı gala konserinin organizatörlerine ve sponsorlarına teşekkür etti. Ayrıca Kırım Kültür ve Milli Eğitim Başkanlıklarına seneye bu etkinliğin düzenlenmesinde yardımcı olmaları için emir verdiğini söyledi.

Konserde sözde Bakanlar Kurulu başkanı Ruslan Balbek ve Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablayev de yer aldı.

Gala konseri iki kısımdan oluşuyordu, ilk olarak finalistlerin gösterileri sergiledi, ondan sonra ünlü Kırım Tatar sanatçıları ve “Tatlı Ses” yarışmasının geçen senelerin finalistleri sahne aldılar.

Konser izleyicilerinin anlattıklarına göre, konser salonu yanında çevik kuvvet  nöbet tutuyordu. Ayrıca salon girişinde metal dedektörlü kapı konulmuştu.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal  kendi facebook sayfasında, “Polis bizi koruyor...Veya bizden koruyor. Kime ne artık. “Tatlı Ses”e gidiyoruz. Çocuk yarışması sonuçta. Etrafta ise polis, çevvik kuvvet, FSB, metal dedektörü” diye yazdı ve aşağıdaki fotoğraf ekledi.

Gala konser katılımcılarının hepsine ödül verildi. “Tatlı Ses” yarışmasının gala konseri organizasyonunu ‘QARA DENİZ PRODUCTİON’ ve çocuk televizyon kanalı ‘LALE’ gerçekleştirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.