SON DAKİKA
Hava Durumu

Doç. Dr. Telman Nusretoğlu'nun anlattığı duygu dolu Kafkas İslam Ordusu ve Bakü Fatihi Nuri Paşa'nın hikayesi

Doç. Dr. Telman Nusretoğlu'nun anlattığı duygu dolu Kafkas İslam Ordusu ve Bakü Fatihi Nuri Paşa'nın hikayesi

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2022 20:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2022 20:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Doç. Dr. Telman Nusretoğlu'nun anlattığı duygu dolu Kafkas İslam Ordusu ve Bakü Fatihi Nuri Paşa'nın hikayesi


Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Türkiye Mezunu Akademisyenler ve İş Adamları Platformu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türkiye Mezunlarını bir araya getirdi. Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın Milli Teknoloji Hamlesi'ni anlattığı programda, İkinci Karabağ Savaşı şehitlerinin aileleri ve yakınları onur konuğu oldu. Programda, Doç. Dr. Telman Nusretoğlu'nun anlattığı duygu dolu Kafkas İslam Ordusu ve Bakü Fatihi Nuri Paşa'nın hikayesi dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.



Bakü'de Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar, Türkiye Mezunları ile bir araya gelerek Milli Teknoloji Hamlesini anlattı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Türkiye Mezunu Akademisyenler ve İş Adamları Platformunun düzenlediği programda, Azerbaycan'ın tarihi Karabağ Zaferi'nde şehit olan vatandaşların yakınları yer aldı.



"KAFKAS İSLAM ORDUSU'NU KARŞILARKEN BABASINA KAVUŞAN BAKÜ'LÜ YETİM..."

Programda Azerbaycanlı akademisyen Doç. Dr. Telman Nusretoğlu'nun Kafkas İslam Ordusu ve Bakü Fatihi Nuri Paşa'nın hikayesini anlattığı bölümü paylaşan Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Kafkas İslam Ordusu'nu karşılarken babasına kavuşan Bakülü yetimden, işgalden azad olan Karabağ'daki evine dönen gardaşa uzanan bir kardeşlik bizimki... Yan yana durdukça kazandığımız bir tarih bizimki..." ifadelerini kullandı.





Programa, Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'ın yanı sıra Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Fuat Muradov, YTB Başkanı Abdullah Eren, Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Türkiye Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, şehit aileleri ve Türkiye’de mezun olan Azerbaycan vatandaşları katıldı.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.