SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul'da savaş mağduru Ukrain ve Kırım Tatarları için iftar programı düzenlendi

İstanbul'da savaş mağduru Ukrain ve Kırım Tatarları için iftar programı düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2022 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2023 23:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İstanbul'da savaş mağduru Ukrain ve Kırım Tatarları için iftar programı düzenlendi

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sebebiyle Türkiye'ye gelen Ukrain ve Kırım Tatarı savaş mağdurları için İstanbul'da iftar verildi. Dün gerçekleşen iftara yoğun katılım oldu. Türkiye Ukrayna Romanya Kırım Uluslararası İş İnsanları Derneği (TURKSİD) ile Kırım Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesince organize edilen iftar programı, Üsküdar Belediyesi Nikah Sarayı Beyaz Salonu'nda yapıldı.

İstanbul Üsküdar'da Türkiye Ukrayna Romanya Kırım Uluslararası İş İnsanları Derneği (TURKSİD) ve Kırım Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi tarafından savaş mağduru Ukraynalılar için iftar programı gerçekleştirildi. Geniş bir katılım olduğu iftara; Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskıy, Ukrayna Dayanışma Derneği Başkanı Tatiana Fesan Baştepe, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Genel Başkanı Közhan Yazgan, Kırım Gelişim Vakfı Bursa Şube Başkanı Haluk Yaşayanlar, Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Çerkez Dernekler Federasyonu kurucularından, Maltepe Çerkes Derneği Başkanı Murat Özden, Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özgün, ORDEF Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Coşkun ve çok sayıda isim katılım gösterdi.

İftarda, Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun eşi Safinar Cemileva, Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de faaliyet gösteren Kırım Ailesi Kültür Merkezinin kurucusu Anife Kurtseitova da yer aldı.

KIRIM AİLESİ ÇOCUKLARI SAHNE ALDI

İftar yemeğinin ardından Kırım Ailesi çocukları gösteri düzenledi. Kırım Tatar çocuklar, Çanakkale Türküsü ve Ey güzel Kırım şarkısını söylediler. Kırım Tatar halk oyunları icra ettiler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.