SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Kültür Günleri'nde Anife Kurtseitova, Kırım Ailesi'nin faaliyetlerini anlattı

Kırım Kültür Günleri'nde Anife Kurtseitova, Kırım Ailesi'nin faaliyetlerini anlattı

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2021 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2021 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Kültür Günleri'nde Anife Kurtseitova, Kırım Ailesi'nin faaliyetlerini anlattı


Kırım Derneği Genel Merkezinin 16-19 Aralık 2021 tarihleri arasında düzenleyeceği “Kırım Kültür Günleri” etkinlikleri, ikinci gün programları ile devam ediyor. Kırım Ailesi Koordinatörü Anife Kurtseitova, Kırım Kültür Günleri çerçevesinde, Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de Kırım Tatar çocuklara yönelik faaliyet gösteren Kırım Ailesi'nin faaliyetlerini anlattı.



Kırım Derneği Genel Merkezi, 16-19 Aralık 2021 tarihleri arasında “Kırım Kültür Günleri” sohbet etkinlikleri ile “Geleneksel Kermes” etkinlikleri düzenliyor. Kırım Derneği Genel Merkezinin faaliyetleri arasında yer alan kermes, bu yıl 1917 Kırım Tatar Milli Kurultayı 104’ncü yılı münasebetiyle gerçekleştiriliyor ve “Kırım Kültür Günleri” kapsamında yer alıyor. 4 gün sürecek kültür etkinlikleri ve kermes programı ile dün itibarıyla başlamıştı.



KIRIM AİLESİ KOORDİNATÖRÜ KURTSEİTOVA, KIRIM AİLESİ'NİN KURULUŞ SÜRECİNİ ANLATTI

Bugün gerçekleşen Kırım Kültür Günleri programlarında ilk olarak Kırım Ailesi Koordinatörü Anife Kurtseitova, Kırım Ailesi'nin faaliyetlerinden bahsetti. Tuvğan Til İnternet Sitesi Koordinatörü ve Kırım Derneği Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi Üyesi Oya Deniz Çongar Şahin'in moderatörlüğünü yaptığı söyleşide, Kurtseitova, Kırım Ailesi'nin kuruluş sürecini anlattı. Kurtseitova, Kırım Tatar çocuklarının vatanlarından ayrı kalınca yaşadıkları sürecin zorluğundan bahsetti. Anife Kurtseitova, "Çocuklarımız tarihlerini, dillerini, kültürlerini öğrenmezlerse olmaz. Bu kapsamda çalışmalarımızı, dil, tarih kitapları hazırladık. Bizim amacımız balalarımıza dillerini kültürlerini öğretmek bunu başkalarına bırakmamak... İşgalciler, bizim tarihimizi istedikleri gibi anlatıyorlar buna karşı Kırım Ailesi projesini hayata geçirdik" dedi.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.