SON DAKİKA
Hava Durumu

QHA sordu: Cumhuriyet sizin için ne ifade ediyor?

Kırım Haber Ajansı, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Ankara sokaklarında, Türkiye Cumhuriyetinin 99. yıl dönümünde başkentlilere "Cumhuriyet sizin için ne ifade ediyor?" diyerek mikrofon uzattı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlayan Ankara halkı, cumhuriyetin 100. yıl dönümünü heyecanla bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2022 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 00:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
QHA sordu: Cumhuriyet sizin için ne ifade ediyor?

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 29 Ekim 1923’te ilan edilen cumhuriyetin 99. yıl dönümü Türkiye genelinde coşkuyla kutlanıyor.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 28 Ekim 1923’te Çankaya Köşk’ünde bir araya geldiği devlet erkanına verdiği kutlu haberde, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz!”

Kırım Haber Ajansı (QHA) başkentlilere cumhuriyetin yıl dönümünde mikrofon uzattı. QHA, 29 Ekim 2022 tarihinde Ankara sokaklarında “Cumhuriyet sizin için ne ifade ediyor?”, “Cumhuriyetin 100. Yıl dönümünde nasıl bir Cumhuriyet hayal ediyorsunuz?” sorularına cevap aradı.

Ankaralılar "Cumhuriyet sizin için ne ifade ediyor?" sorusuna emin bir şekilde "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletine armağan ettiği ’bağımsızlık" yanıtını verdi. İşte QHA'nın cumhuriyetin ilanının yıldönümünde Ankara'nın nabzını tuttuğu o sokak röportajı:

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.