SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk müzisyen Ukrayna’ya desteğini sesiyle duyuruyor: Ozan Dayı Oy U Luzi Çervona Kalına marşını seslendirdi

Türk müzisyen Ozan Dayı, Ukrayna’ya sesi ve müziğiyle destek olmaya devam ediyor. Müzisyen Ozan Dayı, 6 Mayıs 2022’de seslendirdiği Ukrayna marşı Oy U Luzi Çervona Kalına hakkında Kırım Haber Ajansı (QHA) ile konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2022 00:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2022 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk müzisyen Ukrayna’ya desteğini sesiyle duyuruyor: Ozan Dayı Oy U Luzi Çervona Kalına marşını seslendirdi

Türk müzisyen Ozan Dayı, Ukrayna’ya sesi ve müziğiyle destek olmaya devam ediyor. Müzisyen Ozan Dayı, 6 Mayıs 2022’de seslendirdiği Ukrayna marşı Oy U Luzi Çervona Kalına hakkında Kırım Haber Ajansı (QHA) ile konuştu. Dayı, seslendirdiği esere ilişkin olarak, “Marştaki gibi zafer gelecek ve hep beraber sevineceğiz. Ukrayna özgür bir ülkedir” ifadelerini kullandı.

Türk müzisyen Ozan Dayı, Ukrayna’da dillerden düşmeyen Oy U Luzi Çervona Kalına (Ah Çayırdaki Kırmızı Kalina) marşını seslendirdi. Ukrayna’ya desteğini sanatıyla her fırsatta göstermek istediğini ifade eden müzisyen Dayı, Kırım Haber Ajansına (QHA) açıklamalarda bulundu.

OZAN DAYI: BU ESERİ UKRAYNA’NIN KAHRAMANCA DİRENİŞİNİ DESTEKLEMEK İÇİN SESLENDİRDİM

Ukrayna’da başlayan savaşın ardından Türkiye’ye gelen müzisyen Dayı, Ukraince seslendirdiği marşı Ukrayna’ya destek vermek için söylediğini ifade etti. Dayı, “Bu eseri Ukrayna’nın kahramanca direnişini ve işgal girişimine karşı olan duruşunu desteklemek ve onların yalnız olmadığını göstermektedir” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=6NjqbYMtNPg “ESERİ HERKESTEN FARKLI OLARAK TÜRK ENSTRÜMANLARLA SESLENDİRDİM”

Türk müzisyen Dayı, 6 Mayıs 2022 tarihinde seslendirdiği marş için, "Son günlerde bu eseri seslendiren birçok müzisyen sosyal medyada karşımıza çıkıyor. Fakat ben bir Türk olarak bu eseri ulusal Türk enstrümanları ile yeniden kompoze etmek istedim” açıklamasını yaptı.

Eseri seslendirdiği için güzel yorumlar aldığını belirten Dayı, “Ukraynalılardan bu konuda çok güzel geri dönüşler aldım. Ukraynalı devlet büyüklerimizden tebrik ve teşekkür mesajları almak gurur verici” dedi.

İşgalci Rusya’nın saldırılarına ilişkin, değerlendirmede bulunan Dayı, “Aliya İzzetbegoviç’in dediği gibi, 'Biz ölüyoruz belki ama onlar da kazanamıyor'” örneğini verdi.

OZAN DAYI: BAĞIMSIZ UKRAYNA İÇİN YENİ ŞARKILARIMLA DESTEĞİMİ DEVAM ETTİRECEĞİM

Müzisyen Dayı, desteğini sürdüreceğini vurgulayarak, “Bir müzisyen olarak Ukrayna son işgal alanından kurtulana kadar yeni şarkılarımla davamı ve desteğimi devam ettireceğim” dedi.

Dayı, “Marştaki gibi zafer gelecek ve hep beraber sevineceğiz. Ukrayna özgür bir ülkedir. Kırım Ukrayna’dır” ifadelerini sözlerine ekledi.

“OY U LUZİ ÇERVONA KALINA” MARŞI NE ANLATIYOR?

Rusya’nın işgal girişiminden sonra Ukrayna’da pek çok kez söylenen bu marş, şair Stepan Çarnetskıy (Stepan Charnetsky) tarafından Ukrayna Siç Tüfekçileri Taburuna (Ukraynalı Sich Riflemen) yazılmış. Ah Çayırdaki Kırmızı Kalina anlamına gelen marş, 1.Dünya Savaşı'nda yazılmış Ukrayna vatanseverlerinin marşı olarak biliniyor. 

Marşın sözlerinin Türkçesi işe şu anlama geliyor:

“Çayırda, kırmızı bir kalina var (gilaburu), eğildi. Şanlı Ukrayna'mız nedense bu konuda endişeli. Ve o kırmızı kalinayı alacağız ve yükselteceğiz. Ve biz, şanlı Ukrayna'mız, hey hey, neşeleneceğiz ve sevineceğiz!”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.