SON DAKİKA
Hava Durumu

Kurt-Ar Derneği faaliyetlerini QHA ile paylaştı

QHA olarak Kurt-Ar Uluslararası İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kürşad Serdar Aydın ile bir araya gelerek, başta Şehit Özalkan'ın vasiyetinin son durumu ve derneğin faaliyetlerini konuştuk.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2018 21:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2018 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kurt-Ar Derneği faaliyetlerini QHA ile paylaştı

2014 yılında faaliyete başlayan Kurt-Ar Uluslararası İnsani Yardım Derneği, tamamen gönüllü bağışçıların desteğiyle yurtiçi ve yurtdışında ihtiyaç sahipleri için pek çok önemli yardım projesine imza attı.

Kurt-Ar Derneği son olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeyindeki terör yuvalarını ortadan kaldırmak için yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın, Telafer'deki Türkmen çocukların eğitimi için ardında bıraktığı duygusal vasiyeti ile ön plana çıktı.

QHA olarak Kurt-Ar Uluslararası İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kürşad Serdar Aydın ile bir araya gelerek, başta Şehit Özalkan'ın vasiyetinin son durumu ve derneğin faaliyetlerini konuştuk.

- Derneğin ilk kuruluşu ve faaliyetler nasıl ortaya çıktı?

Derneğin kuruluşunu şöyle anlatabilirim. İlk önce Facebook üzerinden, herhangi bir resmiyet olmadan başladık. Daha sonra kurucumuz ve Yönetim Kurulu Başkanımızı Çağrı Koçyiğit Bey ile tanışarak derneğin resmileşmesini düşündük ve bu şekilde derneği oluşturduk.

- Faaliyetlerinizin daha geniş kitleler tarafından duyulması, Şehit Musa Özalkan'ın vasiyetiyle beraber oldu. Şehit Özalkan'ın vasiyeti ile ilgili olarak son gelişmeler nelerdir?

Rahmetli Musa Abi'nin vasiyeti için şu çalışmalarda bulunduk: Öncelikle Ankara Valiliğinin izniyle bir SMS kampanyası başlattık. Yine banka hesabıyla ilgili izinlerimizi de aldık ve oradan da yardım toplayabiliyoruz. Telafer'de çeşitli görüşmeler yürütüyoruz. Gerekli maddi kaynağı oluşturduktan sonra Telafer'deki görüşmeleri neticelendireceğiz. Yine Telafer'de yeni bir okul inşaatı ya da var olan bir okulun tadilatının gerçekleştirilmesi de olabilir, fakat şu an bir netlik yok. Çünkü bağışçılardan sağlanan toplam miktara göre bunu planlayacağız.

"MİLLETİMİZ DUYARSIZ KALMADI"

- Yardım kampanyasında son durum nedir?

Yardım kampanyasına ilgi iyi durumda. Birkaç gün önce Twitter'da bir gündem çalışması yaptık. Oradan da destek alma şansımız oldu. Milletimiz bu konuda duyarlılığını gösteriyor. İnşallah daha da çok duyulur ve destek artar. Çok farklı kesimlerden insanlar da sağolsunlar arayıp sorararak, ilgi gösteriyorlar.

"İZİN GÜNLERİNDE DAHİ YARDIM ÇALIŞMALARINA KATILIRDI"

- Şehidimizin dernekle tanışması nasıl oldu?

Musa Abi tamamen kendisi gönüllü olarak bizi buldu. Burada gönüllü olarak katkı vermek istiyordu. Bunu özellikle belirtmek istiyorum ki, Musa Abi kıdemli bir askerdi ve izin günlerinde dahi çalışmalarımıza, projelerimize katkı verirdi. Yardım kolilerini taşırdı, ihtiyaç sahiplerinin kıyafet ihtiyaçlarını giderirdi. Kendisi buradan çok uzakta olsa bile her an ihtiyaç sahiplerini düşünürdü. Çok yüce gönüllü bir insandı Musa Abi. Onun güzel karakterini kelimelerle tarif etmek gerçekten zor.

- Şu anda başta Suriye, Irak ve Azerbaycan olmak üzere yurt dışında da çeşitli yardım faaliyetleri yürütüyorsunuz. Bunlar hakkında bize bilgi verebilir misiniz?

Yurtdışı yardım faaliyetlerine ilk olarak iç savaşın patlak verdiği dönemde Suriye'de başladık. Dernek başkanımız Çağrı Bey'in girişimleriyle oldu. Kendisi pek çok kez Halep'e bizzat gitti ve kurban yardımlarıyla ilgilendi. Derneğimizin resmileşmesiyle beraber valilik izni dahilinde camiamıza bu çabalarımızı yansıttık. 

Azerbaycan'daki faaliyetlerimiz de yine bir gönüllümüzün ricasıyla, başkanımızın oraya gitmesiyle birlikte başladı. Kendisi Karabağ'ı bizzat gezdi ve durumu yerinde müşahade etti. Daha sonra burada nasıl bir çalışma yapabiliriz konusunu ele aldık. İlk olarak kurban kesimiyle başladık ve daha sonra bir dükkan tahsis edildi. Dükkan vasıtasıyla satışlardan elde edilen gelir şehit ve gazi yakınlarına dağıtılıyor. Bu projemiz halen sürüyor.

Irak'ta ise Musa Abi'nin şehit düşmesinden önce çeşitli okulların tadilatı için AFAD ve TİKA'ya başvuruda bulunmuştuk. Telafer'den bir talep vardı, okulların durumunun oldukça kötü olduğunu bize aktardılar. Musa Abi'nin vasiyeti üzere buradaki çalışmalara dair izinler rahat bir şekilde çıktı.  Yurtiçindeki faaliyetlerimiz hakkında da bilgi vermek gerekirse, geçtiğimiz yıl bir bağışçımızdan 300 kolilik bir gıda yardımı geldi. Bunu yurtiçindeki Türkmen kardeşlerimize dağıttık. İstanbul'da da temsilciliğimiz kuruldu ve bu ay sonunda yerleşkesi açılacak. 

- Dernek vasıtasıyla bir yıldır sürdürülen öğrenci bursları kampanyası hakkında bilgi verebilir misiniz?

Burs veren hayırseverleri ve ihtiyaç sahibi öğrencileri ortak bir platformda buluşturuyoruz. Bu konuda tamamen aracıyız diyebilirim. Söz konusu burslar geçtiğimiz yıl 12 ay esasına göre verildi. Bu sene de inşallah yeni öğrencilerimize de bir senelik olacak şekilde burs konusunda yardımcı olmayı planlıyoruz. 

- Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada Kurt-Ar vasıtasıyla burs alan bir öğrenci hakkında dikkat çekici bir paylaşım vardı. Bunu sizden dinleyebilir miyiz?

Söz konusu mesaj doğrudan burs sorumlumuza atıldı. Bizim sağlayabildiğimiz burs yaklaşık 150 Türk lirası. Değerli bursiyer kardeşimiz bu bursun 50 lirasını bağışlamak istedi ki, gerçekten bizi duygulandıran bu anektodun üzerine söylenecek pek de söz yok.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.