SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

130 Arakanlı Müslümanı taşıyan tekne alabora oldu

Myanmar’da ordu güçlerinin ve Budist milliyetçilerin saldırısından kaçan Arakanlı Müslümanların teknesi alabora oldu, en az 23 kişi öldü.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2017 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2017 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
130 Arakanlı Müslümanı taşıyan tekne alabora oldu

Yetkililer, bugün, 29 Eylül'de yaşanan faciada, alabora olan teknedeki 40 kişinin de kayıp olduğunu açıkladı. Kayıpların büyük kısmının hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Dün meydana gelen kazadan kurtulanlar, yanlarında hiçbir yiyecekleri olmadan yola çıktıklarını anlattı.



Kurtulanların ifadelerine göre teknede 50’si çocuk toplam 80 kişi vardı. Bangladeş ile Myanmar arasındaki nehir yolunda buna benzer pek çok facia gerçekleşiyor. Arakanlı Müslümanlar, Myanmar Ordusu'nun ve Budistlerin eline düşmektense bu tehlikeli yolculuğu göze alıyor.



159610



25 Ağustos’ta başlayan saldırılar öncesi Myanmar’daki nüfusları 1.1 milyon olan Arakanlı Müslümanların 500 binden fazlası, yaklaşık 1 aylık süre içinde Bangladeş’e sığındı. Yani nüfusun neredeyse yarısı mülteci durumuna düştü.



Öte yandan Myanmar hükümeti tarafından sığınmacıların geri dönüşünü engellemek için sınır bölgesine mayın döşendi. Arakan’da şiddet olaylarına dayanamayarak Bangladeş’ e kaçan binlerce Müslüman, derme çatma mülteci kamplarında yaşam mücadelesi veriyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.