SON DAKİKA
Hava Durumu

Akmescit Havalimanı’nda ihbar sonucu tahliye

Akmescit Havaalanını işgalci kolluk güçlerinin tecrit etmesinin ardından kurtarıcı ve itfaiye ekipleri geldi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2017 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Akmescit Havalimanı’nda ihbar sonucu tahliye

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki Akmescit Havalimanı’na 22 Eylül tarihinde bomba ihbarı alındı. İhbar sonucu havalimanındaki insanlar tahliye edildi.
 
Akmescit Havalimanı Basın Servisi’nden yapılan açıklamada, “Havalimanının çalışmalarına yasa dışı müdahale tehdidi ile ilgili ihbar alınmasından dolayı terminallerdeki insanlar tahliye edildi. Trafik polisi görevlileri ve havalimanı güvenlik servisi görevlileri ile birlikte güvenlik tedbirleri tatbik ediliyor” denildi.
 
Bomba ihbarı alındığından dolayı Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’nın sözde Kırım Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri olay yerine geldi, ancak bomba ile ilgili bilgiler yalan çıktı. Yapılan denetimden sonra havalimanının çalışmaya devam ettiği belirtildi.



159565



Daha önce Rusya'nın genelinde özellikle son günlerde artan kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan bomba ihbarı dalgası, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın başkenti Akmescit’e kadar ulaştığı bildirilmişti. Başken Akmescit’te 20 Eylül tarihinde bomba ihbarlarının gelmesi üzerine, sözde Akmescit Belediyesi ve bazı alışveriş merkezlerindeki insanlar tahliye edildi. Görgü tanıklarının sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda, Akmescit’teki sözde Kırım Parlamentosu binasının da kuşatıldığını bildirdi.
 
Rusya genelinde geçtiğimiz günlerde anonim bomba ihbarları yapılması sonucu yüz binlerce kişi tahliye edildi. 11 ve 12 Eylül tarihlerinde Rusya’nın Perm, Yekaterinburg, Ufa, Stavropol, Krasnoyarsk, Vladivostok, Magadan, Bryansk, Kaliningrad ve Yujno-Sahalinsk şehirlerinde insanlar tahliye edildi. Söz konusu şehirlerde yapılan tüm bomba ihbarları yalan çıktı.
 
13 Eylül tarihinde Moskova’da bomba ihbarları 3 tren garı, 3 alışveriş merkezi, bir devlet üniversitesi ve Kızıl Meydan’da kontrol edildi. 17 Eylül tarihinde ise anonim bomba ihbarları nedenyle Moskova’daki alışveriş merkezlerinde insanlar tahliye edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.