SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ay-Petri’deki mağaralara izinsiz geziler yapılıyor

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2007 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2007 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ay-Petri’deki mağaralara izinsiz geziler yapılıyor
Kırım ve Sevastopol dağları denetleme kurulu yönetimi basın servisinin bildirdiğine göre Ay-Petri yaylasında yerel girişimciler turistleri izinsiz olarak iki mağarayi gezdiriyor. Dağ müfettişliği uzmanları Ay-Petri yaylasında bulunan “Treh glazka” (Üç Gözlü) ve “Yaltinskaya” (Yalta) mağaralarıba turistik gezilerin düzenlendiğini tespit ettiler. Bunlardan ilkini günde 300-400 kişi ziyaret ediyor, giriş fiyatı 10 grivna. Gelir dağ milli parkına gidiyor. İkinci mağara ise kimliği bilinmeyen tüccarlara ait.

Müfettişlerin, her iki mağarada gezilerin düzenlenmesi ve doğal eserin kullanılması için izin belgelerin bulunmadığını, bu doğal kaynakların halka ait olmasına rağmen milli parkın bile kendi sınırları içinde bulunan bu kaynağı kullanmaya hakkının olmadığını söylüyor. Bu durumda mağaraların izinsiz olarak kullanılması müfettişlikte samozahvat (izinsiz zaptetme) olarak niteleniyor.

Şu anda dağ müfettişliği uzmanları tarafından her iki mağaranın kullanılmasını yasaklayan karar aldı. Ancak son söz doğayı koruma savcılığında. Müfettişlik verilerine göre şu anda Kırım’da toplam 40 mağara kullanımda olup bunların sadece üçü izin belgesine sahip.

Çeviri: Lilya Emiruseinova
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.