SON DAKİKA
Hava Durumu

Bangladeş'e kaçan Arakanlıların sayısı 370 bine çıktı

Arakanlı Müslümanların yaşadığı zulüm uluslararası çağrılara rağmen sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2017 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2017 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bangladeş'e kaçan Arakanlıların sayısı 370 bine çıktı

Myanmar askeri güçlerinin ve Budist milliyetçilerin 25 Ağustos'ta başlattığı saldırılardan kaçan Arakanlı Müslümanlar, Naf Nehri'ni geçerek Bangladeş'e sığınmaya devam ediyor.



370 BİNE ULAŞTI



BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Doyle, 25 Ağustos'tan bu yana Myanmar’daki şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslüman sayısının 370 bine ulaştığını açıkladı.



Türkiye kampanya başlattı



AFAD, Türk Kızılayı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinde "Arakan Kan Ağlıyor, Türkiye Yardım Elini Uzatıyor" yardım kampanyası başlatıldı.



159153



AFAD, Türk Kızılayı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinde, bugün itibarıyla "Arakan Kan Ağlıyor, Türkiye Yardım Elini Uzatıyor" başlıklı yardım kampanyasının başlatıldığı açıklanan toplantıda, yardım etmek isteyen vatandaşların bağış için "http://www.arakanasahipcik.org" adresinden her türlü bilgiyi alabilecekleri belirtildi.



Resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre bağış yapmak isteyenler, tüm GSM operatörleri üzerinden 2868'e "ARAKAN" yazıp mesaj yollayarak 10 TL bağışta bulunabilecek.



159183



 



Washington’dan açıklama geldi



Myanmar'da insanlık dışı vahşet devam ederken, bölgede yaşanan katliamlara bir tepki de ABD'den geldi.



300 bin kişinin evlerini terk etmesine yol açan olaylarla ilgili Burma güvenlik güçlerini uyaran ABD yönetimi,



"ABD, 25 Ağustos'ta bir Burma güvenlik noktasına düzenlenen saldırıların ardından 300 bin kişinin evlerini terk ettiği Burma'da devam eden krizden dolayı derin bir şekilde rahatsızdır. Bu saldırıları ve ardından yaşanan şiddeti bir kez daha kınıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.



 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.