SON DAKİKA
Hava Durumu

Barcelona'da saldırı

İspanya, Barcelona'da bir minibüs kalabalığın arasında daldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2017 19:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2017 21:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Barcelona'da saldırı

İspanya'nın Barcelona şehrinde bugün 17 Ağustos'ta beyaz bir minibüsün sürücüsü, şehrin en kalabalık ve turistik caddelerinden biri olan La Rambla'da aracını yayaların üzerine sürdü.



Barcelona polisi olay yerinde yaralılar olduğunu açıkladı. İlk yardım görevlilerin verdiği bilgiye göre en az 2 kişi öldü 20 yaralı var. Polis minibüsü süren kişinin olay yerinden kaçtığını duyurdu.



Son duyumlara göre ölü sayısının 13'e yükseldiği öne sürüldü.



 



Türk restoranında rehine krizi



Olaydan kısa bir süre sonra, yerel medya silahlı iki şüphelinin kentte bir resotrana girdiğini duyurdu. El Periodico gazetesi, La Boqueria Market bölgesinde silahlı iki şüphelinin bastığı restorandan silah seslerinin yükseldiğini duyurdu. Restorana baskın yapan kişilerden birinin minibüsün şöförü olabileceği iddia ediliyor.



Restoranda bulunan onlarca kişinin kendilerini içeri kilitlediği belirtilirken, içeride rehinelerin olduğu açıklandı. CNN Türk'e açıklama yapan turizmci Selçuk Baki, silahlı şüpheliler tarafından basılan restoranın Türk restoranı olduğunu duyurdu.



158323



Hatırlanacağı üzere 14 Ağustos'ta da Batı Afrika ülkelerinden Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da bir Türk lokantasına  yönelik silahlı saldırıda en az 17 kişi ölmüş, 8 kişi yaralanmıştı. Barselona'daki rehine krizi bu saldırıyı hatırlatması açısından sosyal medyada hayli konuşuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.