SON DAKİKA
Hava Durumu

Barselona saldırısıyla ilgili son gelişmeler

Bugün 17 Ağustos'ta İspanya'nın Barselona şehrinde gerçekleşen saldırıyla ilgili olarak resmi açıklama yapıldı. Buna göre ölü sayısının 13 yaralı sayısının da 80 kişi olduğu bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2017 21:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2017 23:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Barselona saldırısıyla ilgili son gelişmeler

Bugün 17 Ağustos'ta İspanya'nın Barselona şehrinde gerçekleşen saldırıyla ilgili olarak resmi açıklama yapıldı. Buna göre ölü sayısının 13 yaralı sayısının da 80 kişi olduğu bildirildi. Bilindiği gibi iki silahlı saldırgan beyaz bir minibüsle kalabalığın arasına dalarak pek çok kişiyi yaraladıktan sonra bir Türk restoranına girmişti. Son bilgilere göre restoranda rehine krizinin yaşanmadığı ifade edildi.



158473



Saldırganlardan birinin çatışmada öldürüldüğü saldırıyla bağlantılı bir kişinin de gözaltına alındığı belirtildi. Saldırganlardan birinin kimliği Driss Oukabir olarak duyurulurken ikinci bir terör saldırısı şüphesiyle Vic mahallesinde bir kamyonet bulunduğu söylendi.



Katalan İçişleri Bakanı Joaquim Forn Chiariello'nun açıklamasına göre gerçekleşen terör saldırısında ağır yaralanan kişi sayısının fazla olması nedeniyle ölü sayısının artabileceği düşünülüyor.



Son haberlere göre saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.