SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin’de hayatta kalmak isteyenler, PCR testi yaptırmak zorunda!

Çin’de hayatta kalmak isteyenler, PCR testi yaptırmak zorunda!

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2022 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2022 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin’de hayatta kalmak isteyenler, PCR testi yaptırmak zorunda!

Çin rejiminin sıfır Kovid uygulaması "Sosyal Kredi sistemi" ile bileştirildi. PCR testi yaptırmayanlar sosyal alan ve şehirlerarası seyahatlerden mahrum bırakılıyor. Halk QR kodlarını yeşil renk olması için her gün PCR testi vermek zorunda kalıyor.

Çin'de Kovid-19'un yayılmasını engellemek için uygulanan kısıtlamalar sert bir şekilde devam ediyor. Nisan'da Şangay'da ve Temmuz'da Vuhan'da alınan karantina önlemlerinin ardından ülkede 30’dan fazla şehir, kasaba ve köylerde yeniden milyonlarca kişiye evde kalma talimatları veriliyor. Bunun yansıra herkesin günlük rutin bir şekilde PCR testi vermesi zorunlu hale getiriliyor.

Çin rejiminin en sert bir şekilde sürdürdüğü sıfır kovid politikası halkı zor durumda bırakıyor. Geçen sene yürürlüğe giren "Sosyal Kredi Sistemi"nde herkesin telefonuna indirilen QR kodun yeşil renkte olması için PCR testi önemli rol oynuyor. Kovid testi yaptırmayanların QR kodları kırmızı renk olunca sosyal alanlara girmesi, şehirlerarası seyahatler yapması yasaklanıyor. Normal yaşam sürmesi neredeyse ellerinden alınıyor. Bu nedenle "Sosyal Kredi Sistemi"nde daimma yeşil kalmaya çalışan halk her gün PCR testi yaptırmaya zorlanıyor.

Sosyal medyada gündem olan görüntüler Çin’in Çinghai Eyaleti, Şining şehrine ait olduğu belirtiliyor. Halkın sıfır Kovid politikası çerçevesinde “Sosyal Kredi Sistemi”ndeki QR kodlarını yeşil tutmaya çalışıyor. Bu nedenle ilk karda bile Çin rejimin insan karşıtı PCR testi için binlerce kişi sıraya giriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.