SON DAKİKA
Hava Durumu

Hayır kurumları Evkaf ve Hasene, Kıyiv'de muhtaç ve evsizler için yemek dağıttı

Müslüman hayır kurumları Evkaf Vakfı (Ukrayna) ve Hasene Derneği (Almanya) Kıyiv'in merkezinde ihtiyaç sahiplerine ücretsiz öğle yemeği dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2020 07:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2020 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hayır kurumları Evkaf ve Hasene, Kıyiv'de muhtaç ve evsizler için yemek dağıttı

Asif Aliyev / QHA - Kıyiv

Müslüman hayır kurumları Evkaf Vakfı (Ukrayna) ve Hasene Derneği (Almanya), Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'in merkezinde ihtiyaç sahiplerine, evsizlere ve tüm gelenlere ücretsiz öğle yemeği dağıttı. Pilav ve kefirden oluşan menü 1000 kişiye dağıtılırken, hayır kurumları benzer etkinliklerin Ukrayna'nın diğer kentlerinde de gerçekleştireceklerini söylediler.

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'in merkezi Maidan 27 Aralık 2020 Pazar günü, Ukrayna merkezli Evkaf Vakfı ve Almanya merkezli Uluslararası Hasene Yardım Derneği hayır kurumlarının yardım etkinliğine tanıklık etti. Müslüman hayır kurumları başta evsizler ve ihtiyaç sahipleri olmak üzere gelen tüm vatandaşlara Pilav ve kefirden oluşan öğle yemeği dağıttı. Kurum yönetcileri etkinliğin amacının zor zamanlarda insanlara din ayrımı gözetmeksizin yardımcı olmak ve topluma, iyi işler yapma gereğini hatırlatmak olduğunu ifade ettiler. Covid-19 salgını nedeniyle yemek ve içecekler paketlenmiş şekilde sunuldu.

KIYİV'DE İLK DEFA BÖYLE BİR ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Evkaf Vakfı Başkanı Eldar Umerov, QHA muhabirine yaptığı açıklamada, böyle bir etkinliğin Kıyiv'de ilk defa gerçekleştiğine dikkat çekerek, insanların zor zamanlarda yanında olmak ve topluma iyilik yapma gereğini hatırlatmak istediklerini söyledi.

Eldar Umerov, Evkaf Vakfı Başkanı

"Toplumda birbirimizle paylaşılması gereken nezakete dikkat çekmek istiyoruz. Gelecekte başka şehirlerde de benzer eylemler düzenlemeyi planlıyoruz. "

Eldar Umerov "BU ETKİNLİK AKTİF ÇALIŞMAMIZIN BİR BAŞLANGICI"

Almanya'dan Ukrayna'ya gelen Uluslararası Hasene Yardım Derneği (Hasene Derneği) temsilcisi Nami Onur da QHA muhabirine yaptığı açıklamada, Evkaf Vakfı ile birlikte Herson ve Lviv kentlerinde de yemek dağıtmayı planladıkların söyledi.

Milliyeti ve dini ne olursa olsun evsizlere, muhtaçlara ve isteyen herkese sıcak yemek dağıtmaya karar verdik. Bugünkü etkinlik, Ukrayna'da daha aktif çalışmalarımızın bir başlangıcıdır.

Nami Onur, Hasene Der. Tem. Nami Onur, Hasene Derneği temsilcisi

Evkaf Vakfı
2013 yılında Kıyiv'de faaliyete geçmiş bir hayır kurumudur. Vakıf, pandemi, doğal afet ve benzeri durumlarda ihtiyaç sahiplerine yiyecek yardımından tedavi yardımına kadar çeşitli yardım projeleri yürütmektedir.

Hasene Yardım Derneği
Almanya'daki Türk toplumu tarafından 2010 yılında kurulmuştur. Hasene kelimesi Arapça iyilik, güzellik ve merhamet anlamına gelmektedir. Dernek ağırlıklı olarak, Afrika'da projeler yürütmektedir. İhtiyaç sahiplerine maddi yardım sağlayan derneğin, katarakttan kurtulmak isteyip de imkanı olmayanların ücretsiz ameliyat olmalarını da sağlıyor. Ayrıca Afrika'daki kurak şehirlerde içme suyu kuyusu açan derneğin daha pek çok projesi bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.