SON DAKİKA
Hava Durumu

İlmi Ümerov’un yakınlarına baskı yapılıyor

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov, aile mensuplarına baskı yapıldığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2015 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2015 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İlmi Ümerov’un yakınlarına baskı yapılıyor

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov, Kırım’da aile mensuplarına baskı uygulandığını bildirdi.
 
Konuyla ilgili kişisel Facebook sayfasında 22 Aralık tarihinde açıklama yapan İlmi Ümerov, “Son hafta gergindi… Kolluk kuvvetleri üç kardeşimi de ziyaret etti. Femi’ye Soruşturma Komitesi’nden bir soruşturma görevlisi gelerek Kiev’de çalışan oğlu İbraim ile ilgili sorular sordu. İbraim’in adının ilhak döneminde açılan bir davada mağdur olarak geçtiği ileri sürülerek, evde olduğunda Soruşturma Komitesi’ne gelmesi istendi” diye yazdı.
 
İmalat malları ve inşaat malzemeleri mağazaları olan Bekir ve Reşat isimli kardeşlerinin mağazalarında farklı günlerde “kapsamlı denetimin” yapıldığını ifade eden İlmi Ümerov, denetime savcılık, Federal Güvenlik Servisi (FSB), Federal Göç Servisi (FMS), Rusya Telekomünikasyon Kontrol İdaresi (Roskomnadzor) ve diğer kurumlar dahil toplam 7-8 kurumdan 20-25 kişinin katıldığını belirtti.
 
Kiev’e gittiklerinde Kırım’da bulunan kontrol noktasını geçtikleri sırada eşi ile birlikte kendisi, ayrıca Nariman Celâl ve eşinin dikkatle kontrol edildiğini anlatan Ümerov, “Kırım’dan çıktığımızda ve geri döndüğümüzde sadece araç kontrolü 2-3 saat, kimliklerimizin kontrolü 1-2 saat devam etti. Her zamanki gibi bir yere “gerekli” bilgileri ileterek ve “onay” alarak geçişimize izin verildi. Kiev’de kızımla görüştüm, halkın liderleri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Refat Çubarov’la görüştük. Herkese selamları var… Ayrıca, maalesef, Kerç’te insan kaçırma olayları ve FSB’nin bir Kırım Tatarına işkence yaptığı olay meydana geldi. 26 Şubat davası ile ilgili sonraki mahkemelerin tarihleri belirlendi… Hayat devam ediyor…” diye kaydetti.
 
Daha önce Kerç’te 15 Aralık tarihinde Ruslan Ganiyev ve Arlen olmak üzere iki Kırım Tatar gencinin kaybolduğu bildirilmişti. Söz konusu gençlerden bugüne kadar bilgi alınamıyor.
 
16 Aralık tarihinde ise Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) görevlilerinin, Kırım'ın Canköy şehrinde ikamet eden Kırım Tatarı Enver Kroş'a işkence uygulayarak kendileri için çalışmaya zorladığı öğrenildi. İstedikleri sonucu alamayan FSB'liler Enver Kroş'u elektrikli işkenceye tabi tuttuğu belirtildi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.