SON DAKİKA
Hava Durumu

İslâmov: "Odesa’dan Kırım’a kaçakçılık yapılıyor"

Lenur İslâmov, gemilerin kaçakçılığı nasıl gerçekleştirdiklerini anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2015 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2015 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İslâmov: "Odesa’dan Kırım’a kaçakçılık yapılıyor"

ATR Kırım Tatar televizyon kanalının sahibi ve Kırım’ın sivil ablukası Koordinatörü Lenur İslâmov, Odesa’dan Kırım’a kaçakçılığın nasıl yapıldığını tüm aşamaları ile bildirdi.

Odesa Kriz Merkezi’nde konuşan İslâmov, “Kaçak mal taşıyan gemi Odesa’dan çıkıyor. 12 mil gittikten sonra GPS cihazını kapatıyor. Sivastopol’den gelen başka bir gemi ona yaklaşıyor ve mallar öbür gemiye taşınıyor. Bu birinci yöntem” dedi.

“İkinci yöntem ise şöyle: gemide GPS cihazı kapatılıyor, gemi Sivastopol limanına varıp mallarını indiriyor. Ondan sonra geri gidip GPS cihazını açıyor ve cihazın geçici olarak bozulduğunu ileri sürüyor. Ondan sonra Skadovsk limanına giriyor. Ardından İstanbul’a gidiyor. Odesa gümrükçüleri ve SBU bundan haberdar” diyen İslâmov, 15 Ocak’tan itibaren Kırım’a belli ürünleri sevk etmeyi yasaklayan Ukrayna Bakanlar Kurulu kararının yürürlüğe gireceğini hatırlattı.

Kaçakçılık yapacak gemilere güç kullanma imkânını değerlendiren İslâmov, “Odesa’da daha çok vatansever olsaydı, Skadovsk’a gittiğini gösterip Kırım’a mal götüren gemilere küçük motorlar ile müdahale edilebilirdi. Ama bu yöntemi, diğer tüm yöntemleri denedikten sonra kullanacağız. Gemileri engelleyecek daha enteresan yöntemlerimiz var” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.