SON DAKİKA
Hava Durumu

Japonya, 2017'nin ilk yarısında "3" mülteci kabul etti

Japonya, 2017 yılının ilk yarısında sadece 3 mültecinin ülkeye kabul edildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2017 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2017 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Japonya, 2017'nin ilk yarısında "3" mülteci kabul etti

Japonya, 2017 yılının ilk yarısında sadece 3 mültecinin ülkeye kabul edildiğini açıkladı. Ülkede aynı dönemde rekor artışla 8 bin 561 yeni iltica başvurusu gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Salı günü Japon hükümeti tarafından açıklanan sayılar, ülkenin mülteci kabulü konusundaki isteksizliğine de ışık tutuyor.

Japonya Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2016 yılının ilk yarısında da 5 bin 11 yeni iltica başvurusuna rağmen aynı dönemde ülkeye sadece 4 mültecinin kabul edildiği açıklandı. Mevcut iş gücünü tazelemek adına göçmenleri kabul ya da teşvik eden diğer sanayileşmiş ülkelerin aksine Japonya bu konudaki katı tutumunu sürdürüyor. Öte yandan yaşlanan ve azalan nüfusu ile birlikte Japonya'nın ekonomik büyümesinin giderek yavaşladığı biliniyor.

Mülteci kabulüne karşı devam eden katı süreci destekleyenler, ülkede 2010 yılında gerçekleştirilen, kabul başvurusunda bulunanların durumlarına karar verilene kadar 6 ay çalışma izni veren düzenlemenin ardından sahte başvurulardaki artışı gerekçe olarak gösteriyor. Adalet Bakanlığı'nda başvuruları inceleyen yetkililerden biri olan Yasuhiro Hishida konuyla ilgili olarak, "Mülteci statüsü sürecini suistimal edenlerin sayısında artış görülüyor." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.