SON DAKİKA
Hava Durumu

Kerç köprüsünün ilk ayağı tamamlandı

Toplam olarak daha 595 ayağın inşa edilmesi gerekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kerç köprüsünün ilk ayağı tamamlandı

Rusya yönetiminin Kırım’ı Rusya’ya bağlamak için inşa etmeyi planladığı Kerç köprüsünün ilk ayağının inşaası tamamlandı.

‘Kırım köprüsü’ Bilgi Merkezi, henüz 57 ayağın inşaatının devam ettiğini, bu şekilde tamamlanması gereken toplam 595 ayağın bulunduğunu bildirdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan baş mühendis Aleksey Yemçenko, “Bu ayağın yüksekliği sadece 3 metre. Kerç boğazının derinlerine indikçe ayakların yüksekliği artacak. Köprüde yapılacak otoyolun en yüksek noktası 35 metre olacak” dedi.

Söz konusu ayağın inşaatı için 400 ton metal konstrüksiyonun ve 250 metreküp betonun kullanıldığını anlatan Yemçenko, “Bu ayak, 1420 milimetre çapındaki sekiz kazık üstünde yapıldı. Bu kazıklar, kazık çakma makinesi ile proje kotuna kadar çakıldı. Çapraz kazıklar da söz konusu” dedi.

İnşaat işlerin bir kısmını yapan ‘Taman’ Federal şirketinin mühendisi Yuriy Safonov, “Günümüzde 57 ayağın inşaatı devam ediyor. 450 kazık çakıldı. Kazık temellerin ve ayakların inşaat işleri gerçekleştiriliyor” diye konuştu.

‘Kırım köprüsü’ Bilgi Merkezi, projeye göre Kerç köprüsü için daha 595 ayağın inşa edilmesi gerektiğini, bunun için ise 5 bin 500’den fazla kazığın çakılması gerektiğini hatırlattı.

Daha önce Kırım’ı Rusya'ya bağlayacak ve Kerç boğazının üzerinden geçecek köprünün inşaatının Rus Stroygazmontaj şirketinin yapacağı açıklanmıştı. Ardından Rusya Devlet Karayolları Müdürlüğü (Rosavtodor) ve Rus Stroygazmontaj şirketinin, Kerç köprüsünün inşaat sözleşmesini imzaladığı açıklanmıştı. İlgili sözleşme, Rosavtodor’un resmi internet sitesinde 18 Şubat 2015 tarihinde yayınlanmıştı. 19 kilometre uzunluğundaki köprünün 2018 yılının sonuna kadar inşa edilmesi planlanıyor.

Rus işgalini meşru göstermek ve güya uluslararası topluma kalıcılık mesajı vermek adına, çeşitli sebeplerle Kırım'a propaganda mahiyetinde resmi ziyaretler düzenleten Vladimir Putin, yine bu bu amaçla daha önce işgal altındaki Kırım'ı ziyaret etmiş ve çeşitli görüşmeler gerçekleştirmişti. Ziyaret gerekçesi olarak da Kerç köprsünün inşaatının kontrolü gösterilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.