SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da Rus savaş uçakları durmadan uçuyor

Kırım’da elektrik sorunu yaşanırken Rus askeri üsleri tam kapasite çalışmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2015 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2015 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da Rus savaş uçakları durmadan uçuyor

Son günlerde Kırım’ın Sak şehrinde Rus savaş uçakları aktif olarak sefer yapmaya başladı. Bilindiği gibi Sak bölgesinin Novofyodorovka kasabasında, yarımadanın işgalinden sonra Rusya Silahlı Kuvvetleri mülkiyetine geçen NİTKA Hava Eğitim Merkezi bulunuyor.

Sak sakinleri, Rus savaş uçaklarının şehrin üzerinden daha önce de uçtuğunu ancak son iki günde sefer sayısının ciddi bir şekilde arttığını bildirdi.

Sak sakini Yevgeniy, “Gündüz ve akşam saatlerinde neredeyse her 30 dakikada bir uçuyorlar. Daha önce böyle bir şey olmadı. Gürültü çok fazla. Şehirde yaşayanlar bile rahatsız oluyor. Novofyodorovka ve civar köylerinin sakinlerinin neler hissettiğini tahmin edebiliyorum” dedi.

Daha önce Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Kırım’da üretilen elektriğin, yarımadanın sakinleri için yeterli olduğunu, fakat bu enerjinin Rus askeri üslerinin ihtiyaçları için kullanıldığını bildirdi.

Herson bölgesinde işgal edilen Kırım’a elektrik sağlayan her 4 hatta elektrik direklerinin patlatılması nedeniyle 21 Kasım tarihinde Kırım’a elektrik sağlanması durduruldu. Kırım’a elektrik sağlanmaması nedeniyle işgal edilen yarımadada acil durum ilan edildi.

8 Aralık tarihinde Ukrayna, Kahovka-Titan-Krasnoperekopsk hattından Kırım’a elektrik sevkiyatını yeniledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.