SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım sınırında silahlı çatışma

2 Aralık gecesi, Ukrayna’nın ana kısmı ile Kırım arasındaki idari sınırında yer alan Çongar kontrol noktasında Ukrayna askerleri ile Rus askerleri arasında silahlı çatışma ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2015 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2015 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım sınırında silahlı çatışma

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Komutanlı'ğının  verdiği bilgiye göre, 2 Aralık gecesi, Kırım sınırındaki Çongar kontrol noktasında Ukrayna sınır muhafaza askerleri ve Rus askerleri arasında silahlı çatışma çıktı. 

Yapılan açıkalamada, Rus sabotaj ve keşif grubu Kırım sınırından, Ukrayna anakarasına  ses-ışık bombası attığı bildirildi.

Ukrayna'da bazı medya organlarında Rus askerleri Ukrayna tarafında bulunan Sivil Abluka eylemcilerinin bulunduğu bir gruba bir kaç defa fişek attı ve Doçka ile ateş ettiler şeklinde haberler çıktı. Bu haber sosyal medyada da kısa zamanda dağıldı. Ancak bu haber Sivil Abluka eylemcileri tarafından doğrulanmadı.

QHA'nın bölgede bulunan muhabirinin edindiği bilgilere göre, Rus askerleri, 2 Aralık gecesi Ukrayna askerlerine dört kez taciz ateşinde bulunarak, provoke etmek istemişlerdir. Saldırılarda ölen ve yaralanan olmamıştır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.